Шта ће бити са Партизановим странцима?!

У Хумској уверавају да на теренима Суперлиге Леонардо, Евертон и Гогуа могу да направе репутацију!

Фудбал 23.07.2016 | 18:30
Шта ће бити са Партизановим странцима?!
Партизан је испао из Европе. Ту се више ништа не може поправити. Остало му је да се бори за трофеје у Србији. То му је деценијска обавеза. Овога пута отежана психичким “убијањем у појам“, јер играчима тима из Хумске 1 свакако неће пријати чињеница да ће им осим вечитих дербија најтежи изазови бити сусрети са Војводином, Радничким из Ниша, Вождовцем...

Колико прошле јесени играли су са Билбаом, АЗ Алкмаром, Аугзбургом.

Зато се поставља питање какве ће ефекте изазвати рана елиминација са међународне сцене. Посебно на играче који су због ње и доведени. Странце.

"Једини страни играч ангажован у овом преланзом року је Леонардо. Тек је дошао. Уговор му је на три године, а обавеза да свугде, било ко да је преко пута, даје максимум за црно-беле", уверава Ивица Илиев за МОЗЗАРТ Спорт.

Спортски директор црно-белих додаје да се и фудбалери из иностранства доведени зимус љуљају у истом чамцу.

"Сви су видели какав је војник Евертон Луиз. Код њега се ниједног часа не примећује разлика у игри у односу на ривала. Сваку утакмицу игра на идентичан начин, због чега верујем да код Бразилца неће бити проблема. Остаје питање Седрика Гогуе, међутим, млад је, тек му је 21 година. Није ни пре Партизана играо европска такмичења да би му то као нешто недостајало. Мора да се развија, не да очајава".

Партизан од странаца на располагању још има Словенца Грегора Балажица и БугаринаВалерија Божинова, али су у Хумској сигурни да је њихов менталитет довољно јак да се у глави “пребаце“ на такмичења искључиво у Србији.

"Подсетићу на пример Црвене звезде из прошле сезоне. Њени странци су феноменално одиграли баш у првенству, направили репутацију, омогућили клубу да освоји титулу. Верујем да ће тако и наши. На пример, Божинов из чисто фудбалских разлога није путовао у Пољску, али му је Томић објаснио да је део тима и да равноправно конкурише за њега. Можда ће играти већ сад у првенству".

С обзириом да је довео девет, а није продао ниједног играча, те да је испадањем из Европе остао без прилива средстава из УЕФА, разумљива је бојазан Партизанових навијача по питању статуса Немање Михајловића и Душана Влаховића, за које се пре двомеча са Заглебјем уверавало да неће бити продати.

"Видећемо како ћемо финансијски проћи са играчима који су означени да су за продају", додао је Ивица Илиев, уверавајући да нема нових информација по питању најављеног трансфера Саше Лукића у Торино.

Подсетимо, дозволу да иду имају још Брашанац, Божинов, Јевтовић, Ален Стевановић, Кљајић...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар