Šta će biti sa Partizanovim strancima?!

U Humskoj uveravaju da na terenima Superlige Leonardo, Everton i Gogua mogu da naprave reputaciju!

Fudbal 23.07.2016 | 18:30
Šta će biti sa Partizanovim strancima?!
Partizan je ispao iz Evrope. Tu se više ništa ne može popraviti. Ostalo mu je da se bori za trofeje u Srbiji. To mu je decenijska obaveza. Ovoga puta otežana psihičkim “ubijanjem u pojam“, jer igračima tima iz Humske 1 svakako neće prijati činjenica da će im osim večitih derbija najteži izazovi biti susreti sa Vojvodinom, Radničkim iz Niša, Voždovcem...

Koliko prošle jeseni igrali su sa Bilbaom, AZ Alkmarom, Augzburgom.

Zato se postavlja pitanje kakve će efekte izazvati rana eliminacija sa međunarodne scene. Posebno na igrače koji su zbog nje i dovedeni. Strance.

"Jedini strani igrač angažovan u ovom prelanzom roku je Leonardo. Tek je došao. Ugovor mu je na tri godine, a obaveza da svugde, bilo ko da je preko puta, daje maksimum za crno-bele", uverava Ivica Iliev za MOZZART Sport.

Sportski direktor crno-belih dodaje da se i fudbaleri iz inostranstva dovedeni zimus ljuljaju u istom čamcu.

"Svi su videli kakav je vojnik Everton Luiz. Kod njega se nijednog časa ne primećuje razlika u igri u odnosu na rivala. Svaku utakmicu igra na identičan način, zbog čega verujem da kod Brazilca neće biti problema. Ostaje pitanje Sedrika Gogue, međutim, mlad je, tek mu je 21 godina. Nije ni pre Partizana igrao evropska takmičenja da bi mu to kao nešto nedostajalo. Mora da se razvija, ne da očajava".

Partizan od stranaca na raspolaganju još ima Slovenca Gregora Balažica i BugarinaValerija Božinova, ali su u Humskoj sigurni da je njihov mentalitet dovoljno jak da se u glavi “prebace“ na takmičenja isključivo u Srbiji.

"Podsetiću na primer Crvene zvezde iz prošle sezone. Njeni stranci su fenomenalno odigrali baš u prvenstvu, napravili reputaciju, omogućili klubu da osvoji titulu. Verujem da će tako i naši. Na primer, Božinov iz čisto fudbalskih razloga nije putovao u Poljsku, ali mu je Tomić objasnio da je deo tima i da ravnopravno konkuriše za njega. Možda će igrati već sad u prvenstvu".

S obziriom da je doveo devet, a nije prodao nijednog igrača, te da je ispadanjem iz Evrope ostao bez priliva sredstava iz UEFA, razumljiva je bojazan Partizanovih navijača po pitanju statusa Nemanje Mihajlovića i Dušana Vlahovića, za koje se pre dvomeča sa Zaglebjem uveravalo da neće biti prodati.

"Videćemo kako ćemo finansijski proći sa igračima koji su označeni da su za prodaju", dodao je Ivica Iliev, uveravajući da nema novih informacija po pitanju najavljenog transfera Saše Lukića u Torino.

Podsetimo, dozvolu da idu imaju još Brašanac, Božinov, Jevtović, Alen Stevanović, Kljajić...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar