Видео: Борусија (Д) разбила Мурињов Јунајтед на старту ИКШ!

Имаће шта да приговори Жозе Мурињо својим играчима...

Фудбал 22.07.2016 | 21:00
Видео: Борусија (Д) разбила Мурињов Јунајтед на старту ИКШ!
Интернационални Куп шампиона, припремни турнир на којем најбољи европски клубови играју широм света, почео је у петак у Кини, утакмицом Борусија Дортмунд - Манчестер јунајтед.

Немачки клуб славио је 4:1 у Шангају и оставио много бољи утисак него екипа Жозеа Муриња.

Стрелци за жуто-црне били су Гонзало Кастро у 20 и 86. минуту, Пјер-Емерик Обамејанг у 36. и Усман Дембеле у 57, док је гол за Јунајтед дао доскорашњи играч Борусије, Хенрик Мкитарјан у 59.

Сјајну партију приказали су Обамејанг и двоструки стрелац Кастро, али је потез утакмице, ипак, погодак Дембелеа. Летошње појачање "милионера" из Рена (плаћено 15 милиона евра), лепим дриблингом ослободио се чувара, а затим шутирао "као из топа". Вредан истицања је и други гол Кастра, ударцем са више од 20 метара.

Борусијини играчи били су много конкретнији у нападу од ривала, који је чак имао више прилика, али су зато повремено деловали веома несигурно у одбрани.

Ипак, ово је била пријатељска утакмица у којој нису играле најјаче поставе, тако да је рано доносити закључке.

БОРУСИЈА ДОРТМУНД: Вајденфелер - Шмелцер (63. Бурнић), Бендер (62. Мерино), Папастатопулос (62. Бартра), Пашлак (46. Ларсен) - Роде (63. Сахин), Кастро - Дембеле (63. Пулишић), Кагава (63. Лајтнер), Рамос (63. Мор) - Обамејанг (63. Хобер).

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Џонстон (46. Ромеро) - Шо, Џонс (46. Рохо), Бејли, Валенсија - Блинд (66. Мекнер), Ерера - Мкитаријан (66. Јанузај), Мата, Лингард (46. Јанг) - Депај (46. Рашфорд).

Групу која се такмичи у Кини поред ових тимова чини још Манчестер сити. "Грађани" ће на терен у понедељак, против градског ривала, а затим и у четвртак, против Борусије.

У Аустралији се такмиче Мелбурн, Јувентус, Тотенхем и Атлетико Мадрид, а у САД и Европи Селтик, Лестер, Интер, ПСЖ, Реал Мадрид, Бајерн Минхен, Милан, Челси, Ливерпул, Селтик, Барселона и Интер.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар