Video: Borusija (D) razbila Murinjov Junajted na startu IKŠ!

Imaće šta da prigovori Žoze Murinjo svojim igračima...

Fudbal 22.07.2016 | 21:00
Video: Borusija (D) razbila Murinjov Junajted na startu IKŠ!
Internacionalni Kup šampiona, pripremni turnir na kojem najbolji evropski klubovi igraju širom sveta, počeo je u petak u Kini, utakmicom Borusija Dortmund - Mančester junajted.

Nemački klub slavio je 4:1 u Šangaju i ostavio mnogo bolji utisak nego ekipa Žozea Murinja.

Strelci za žuto-crne bili su Gonzalo Kastro u 20 i 86. minutu, Pjer-Emerik Obamejang u 36. i Usman Dembele u 57, dok je gol za Junajted dao doskorašnji igrač Borusije, Henrik Mkitarjan u 59.

Sjajnu partiju prikazali su Obamejang i dvostruki strelac Kastro, ali je potez utakmice, ipak, pogodak Dembelea. Letošnje pojačanje "milionera" iz Rena (plaćeno 15 miliona evra), lepim driblingom oslobodio se čuvara, a zatim šutirao "kao iz topa". Vredan isticanja je i drugi gol Kastra, udarcem sa više od 20 metara.

Borusijini igrači bili su mnogo konkretniji u napadu od rivala, koji je čak imao više prilika, ali su zato povremeno delovali veoma nesigurno u odbrani.

Ipak, ovo je bila prijateljska utakmica u kojoj nisu igrale najjače postave, tako da je rano donositi zaključke.

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler - Šmelcer (63. Burnić), Bender (62. Merino), Papastatopulos (62. Bartra), Pašlak (46. Larsen) - Rode (63. Sahin), Kastro - Dembele (63. Pulišić), Kagava (63. Lajtner), Ramos (63. Mor) - Obamejang (63. Hober).

MANČESTER JUNAJTED: Džonston (46. Romero) - Šo, Džons (46. Roho), Bejli, Valensija - Blind (66. Mekner), Erera - Mkitarijan (66. Januzaj), Mata, Lingard (46. Jang) - Depaj (46. Rašford).

Grupu koja se takmiči u Kini pored ovih timova čini još Mančester siti. "Građani" će na teren u ponedeljak, protiv gradskog rivala, a zatim i u četvrtak, protiv Borusije.

U Australiji se takmiče Melburn, Juventus, Totenhem i Atletiko Madrid, a u SAD i Evropi Seltik, Lester, Inter, PSŽ, Real Madrid, Bajern Minhen, Milan, Čelsi, Liverpul, Seltik, Barselona i Inter.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar