Укусне смокве су бренд Требиња

Смокве су бренд Требиња, кажу Требињци, али и гости који у летним месецима у све већем броју посећују најјужнији град Републике Српске.

Република Српска 22.07.2016 | 16:34
Укусне смокве су бренд Требиња
На зеленој пијаци главни су производ, па већина овог медитеранског плода не остаје на тезгама, већ брзо пронађе свог купца.

"Сваке суботе их купујем. Имају неку посебну драж. Још шипанке кад почну, ма нема се ту шта много причати. Прави бренд", каже Мирјана.

Расту у камењару, у башти или врту. Има их и поред пута. Неизоставне су у врућим летним месецима, а медним укусом маме и младе и старе.

За Требињца Марка Р., са привременом адресом у Београду, уз купус раштан и сир у груди, смокве су главни бренд овог поднебља. Радо их понесе својим пријатељима у српску престоницу, који о њима имају само речи хвале.

И његови унуци често бораве у Требињу. Смокву су заволели одмах, док се на купус још привикавају, са осмехом прича Марко.

Уз свеже смокве на пијаци се могу купити и осушене, чија је цена знатно већа.

(Требињеливе.инфо)
(Фото: требињеливе.инфо / Промо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кобац

22.07.2016 16:03

Е те маме и младе мени а вама старе

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

22.07.2016 16:37

Најљепсе смокве на свијету мада је тамо сва храна деликатес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тб-дк

22.07.2016 18:10

Требиње је рај на земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гого

23.07.2016 15:00

Укусе које даје наса Херцеговина то само јос има у Италији,Грцкој,Француској и Спанији зато имају и слицну храну посебно Херцеговина,Грцка и Италија то је толико слицно да није нормално.Само бих јос додао да је наса Херцеговина и станисте Цовјеције рибице а не Словенија како они то лазу.....та цовјеција рибица из Херцеговацког крса и спиља подземним водама је досла у Словенију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

25.07.2016 09:15

Требиње је јос познато и по добром сиру,прсуту,вину,сувим смоквама и доброј клопи по ресторанима,добрим и јефтиним куповима код Грка.

ОДГОВОРИТЕ