Ukusne smokve su brend Trebinja

Smokve su brend Trebinja, kažu Trebinjci, ali i gosti koji u letnim mesecima u sve većem broju posećuju najjužniji grad Republike Srpske.

Republika Srpska 22.07.2016 | 16:34
Ukusne smokve su brend Trebinja
Na zelenoj pijaci glavni su proizvod, pa većina ovog mediteranskog ploda ne ostaje na tezgama, već brzo pronađe svog kupca.

"Svake subote ih kupujem. Imaju neku posebnu draž. Još šipanke kad počnu, ma nema se tu šta mnogo pričati. Pravi brend", kaže Mirjana.

Rastu u kamenjaru, u bašti ili vrtu. Ima ih i pored puta. Neizostavne su u vrućim letnim mesecima, a mednim ukusom mame i mlade i stare.

Za Trebinjca Marka R., sa privremenom adresom u Beogradu, uz kupus raštan i sir u grudi, smokve su glavni brend ovog podneblja. Rado ih ponese svojim prijateljima u srpsku prestonicu, koji o njima imaju samo reči hvale.

I njegovi unuci često borave u Trebinju. Smokvu su zavoleli odmah, dok se na kupus još privikavaju, sa osmehom priča Marko.

Uz sveže smokve na pijaci se mogu kupiti i osušene, čija je cena znatno veća.

(Trebinjelive.info)
(Foto: trebinjelive.info / Promo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kobac

22.07.2016 16:03

E te mame i mlade meni a vama stare

ODGOVORITE
Name

rs

22.07.2016 16:37

Najljepse smokve na svijetu mada je tamo sva hrana delikates.

ODGOVORITE
Name

Tb-dk

22.07.2016 18:10

Trebinje je raj na zemlji.

ODGOVORITE
Name

gogo

23.07.2016 15:00

Ukuse koje daje nasa Hercegovina to samo jos ima u Italiji,Grckoj,Francuskoj i Spaniji zato imaju i slicnu hranu posebno Hercegovina,Grcka i Italija to je toliko slicno da nije normalno.Samo bih jos dodao da je nasa Hercegovina i staniste Covjecije ribice a ne Slovenija kako oni to lazu.....ta covjecija ribica iz Hercegovackog krsa i spilja podzemnim vodama je dosla u Sloveniju.

ODGOVORITE
Name

Trebinjka

25.07.2016 09:15

Trebinje je jos poznato i po dobrom siru,prsutu,vinu,suvim smokvama i dobroj klopi po restoranima,dobrim i jeftinim kupovima kod Grka.

ODGOVORITE