Беч: Убиство починио криминалац из Зворника

Блаженко Капетановић се борио у крвавом рату на простору бивше Југолсавије, а послије тога никад није успио водити нормалан живот, пише аустријски портал Хеуте.ат.

Република Српска 22.07.2016 | 15:30
Беч: Убиство починио криминалац из Зворника
Пљачке, напади, убиство, све се то налази у Блаженковом досјеу. Робијао је на југу Њемачке и онда се преселио у Беч гдје је радио занатске послове.

Другог јула шокирао је све хладнокрвним убиством 23-годишњег аустријског полицајца Даниела С. Из "мафијашког пиштоља" Берета 70 пуцао му је у главу, прије него је и сâм задобио смртоносни метак од припадника специјалне аустријске полиције Вега.

Капетановићева дјевојка Ана преузела је тијело убице у Бечу да би га пребацила у Зворник, град на истоку БиХ гдје је једно вријеме живио и гдје ће бити сахрањен.

Своју малу кћеркицу Блаженко Капетановић је описивао као "властити понос". Нажалост, у његовом животу било је мало ствари за понос…

Да подсетимо, 5. јула објављена је вијест да је приликом пљачке супермаркета Била убијен 50-годишњи пљачкаш поријеклом из БиХ, а два полицајца тешко рањена, од којих је двадесетрогодишњи Даниел С. дан касније преминуо.

Тада је објављн и видео који показује детаље пуцњаве. Нападач је био наоружан пиштољем са пригушивачом и запуцао је први на полицију без упозорења.

Свједоци тврде да је пљачкаш у тренутку затварања радње узео двије жене и једног мушкарца за таоце и приморао их да отворе трезор. Током предаје плијена неко од њих успио је да притисне аларм. Када је полицијска патрола закуцала на врат пљачкаш је запуцао, а полицајци су узвратили ватру и том приликом га ранили.

Пљачкаш је онда успио да побјегне и провали у један стан који је био празан. Одатле је скочио на први спрат гдје су га открили припадници специјалне јединице Вега. Разбојник је поново запуцао али су га специјалци тада убили.

(С.Б./Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

22.07.2016 14:10

Много хтео много започео час умрли њега је омео.

ОДГОВОРИТЕ