Beč: Ubistvo počinio kriminalac iz Zvornika

Blaženko Kapetanović se borio u krvavom ratu na prostoru bivše Jugolsavije, a poslije toga nikad nije uspio voditi normalan život, piše austrijski portal Heute.at.

Republika Srpska 22.07.2016 | 15:30
Beč: Ubistvo počinio kriminalac iz Zvornika
Pljačke, napadi, ubistvo, sve se to nalazi u Blaženkovom dosjeu. Robijao je na jugu Njemačke i onda se preselio u Beč gdje je radio zanatske poslove.

Drugog jula šokirao je sve hladnokrvnim ubistvom 23-godišnjeg austrijskog policajca Daniela S. Iz "mafijaškog pištolja" Bereta 70 pucao mu je u glavu, prije nego je i sâm zadobio smrtonosni metak od pripadnika specijalne austrijske policije Vega.

Kapetanovićeva djevojka Ana preuzela je tijelo ubice u Beču da bi ga prebacila u Zvornik, grad na istoku BiH gdje je jedno vrijeme živio i gdje će biti sahranjen.

Svoju malu kćerkicu Blaženko Kapetanović je opisivao kao "vlastiti ponos". Nažalost, u njegovom životu bilo je malo stvari za ponos…

Da podsetimo, 5. jula objavljena je vijest da je prilikom pljačke supermarketa Bila ubijen 50-godišnji pljačkaš porijeklom iz BiH, a dva policajca teško ranjena, od kojih je dvadesetrogodišnji Daniel S. dan kasnije preminuo.

Tada je objavljn i video koji pokazuje detalje pucnjave. Napadač je bio naoružan pištoljem sa prigušivačom i zapucao je prvi na policiju bez upozorenja.

Svjedoci tvrde da je pljačkaš u trenutku zatvaranja radnje uzeo dvije žene i jednog muškarca za taoce i primorao ih da otvore trezor. Tokom predaje plijena neko od njih uspio je da pritisne alarm. Kada je policijska patrola zakucala na vrat pljačkaš je zapucao, a policajci su uzvratili vatru i tom prilikom ga ranili.

Pljačkaš je onda uspio da pobjegne i provali u jedan stan koji je bio prazan. Odatle je skočio na prvi sprat gdje su ga otkrili pripadnici specijalne jedinice Vega. Razbojnik je ponovo zapucao ali su ga specijalci tada ubili.

(S.B./Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

22.07.2016 14:10

Много хтео много започео час умрли њега је омео.

ODGOVORITE