Стинг објављује рок албум након 17 година

Музичар Стинг, фронтмен некадашњег састава „Полис“, објављује свој први рок албум након 17 година. Нумера „50.000“ у склопу предстојећег албума "57тх & 9тх" написана је у недељи када је преминуо Принс, коме је песма и посвећена.

Забава 22.07.2016 | 13:47
Стинг објављује рок албум након 17 година
У интервјуу за магазин Ролингстоун, 64-годишњи Стинг истакао је да човек у његовим годинама постаје свестан да крај није толико далеко, осврнувши се на бројне звезде које су преминуле у протеклом периоду.

„Сви смо у шоку због смрти великих икона попут Принса, Дејвида Боувија, Глена Фреја, Лемија... Они су, на неки начин, наши богови. Тако да, када они умру, морамо да се запитамо о нашој бесмртности.“

Стинг и даље ради на албуму, који је добио име по њујоршкој раскрници где се налази студио у коме је снимао. Осим нумере посвећене Принсу, на албуму ће се наћи и песме које се односе на мигрантску кризу и климатске промене.

Стингов последњи комерцијални рок албум Бранд Неw Даy објављен 1999. године освојио је два Гремија, а након успешног албума, певач се посветио експерименталној музици.

РТС
фото: yоу тубе

Коментари / 0

Оставите коментар