Бањалука: Ухапшен због покушаја уцјене

Полиција је јуче око 17 часова у Улици Крајишких бригада ухапсила Б.Г. (19) из Бањалуке, осумњиченог за уцјену компромитујућим снимком, саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Република Српска 22.07.2016 | 13:25
Бањалука: Ухапшен због покушаја уцјене
Претходно је полицији један мушкарац пријавио да га је прекјуче око 23 сата позвало њему непозната особа, која је тражила да му исплати 1.000 КМ, како не би јавно објавило компромитујући видео-снимак из телефона који је пријавитељ изгубио крајем априла 2016. године.

О томе обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је догађај квалификовао као кривично дјело "Уцјена", те наложио да се предузму све потребне мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела и откривања починиоца.

Истог дана, полицајци су идентификовали и ухапсили осумњиченог код којег су пронашли меморијску картицу са спорним видео - снимком, која је и изузета те ће бити послата на вјештачење.

"Након криминалистичке обраде, осумњичени је уз сагласност дежурног тужиоца отпуштен на слободу. По комплетирању и документовању предмета слиједи подношење извјештаја, надлежном тужилаштву, за почињено кривично дјело 'Уцјена'", саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

Незванично се сазнаје да је ријеч о Богдану Галићу (1997.).

Извор: Истинито

Коментари / 0

Оставите коментар