Banjaluka: Uhapšen zbog pokušaja ucjene

Policija je juče oko 17 časova u Ulici Krajiških brigada uhapsila B.G. (19) iz Banjaluke, osumnjičenog za ucjenu kompromitujućim snimkom, saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Republika Srpska 22.07.2016 | 13:25
Banjaluka: Uhapšen zbog pokušaja ucjene
Prethodno je policiji jedan muškarac prijavio da ga je prekjuče oko 23 sata pozvalo njemu nepoznata osoba, koja je tražila da mu isplati 1.000 KM, kako ne bi javno objavilo kompromitujući video-snimak iz telefona koji je prijavitelj izgubio krajem aprila 2016. godine.

O tome obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo "Ucjena", te naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i otkrivanja počinioca.

Istog dana, policajci su identifikovali i uhapsili osumnjičenog kod kojeg su pronašli memorijsku karticu sa spornim video - snimkom, koja je i izuzeta te će biti poslata na vještačenje.

"Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni je uz saglasnost dežurnog tužioca otpušten na slobodu. Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta slijedi podnošenje izvještaja, nadležnom tužilaštvu, za počinjeno krivično djelo 'Ucjena'", saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Bogdanu Galiću (1997.).

Izvor: Istinito

Komentari / 0

Ostavite komentar