Сасуо рафал у тројицу шурјака, једног ранио

Дејан Вучетић (27) из Косјерева, код Лакташа, ухапшен је након што је из аутоматске пушке запуцао у Мирка Стојичића (23), рођеног брата своје супруге Јелене, те њену браћу од тетке Дејана Вржину (30) и Драгана Вржину (32), којег је и ранио, док је преосталу двојицу промашио.

Република Српска 22.07.2016 | 12:45
Сасуо рафал у тројицу шурјака, једног ранио
У тројицу шурјака осуо је рафал у ноћи између сриједе и четвртка, након што су они дошли пред његову кућу, чему је претходило низ вербалних и физичких сукоба, замршених попут фабуле у шпанској сапуници. Вучетић је, наиме, ожењен Стојичићевом сестром Јеленом, чији родитељи Јасна и Златан тврде да им је зет, који је, како кажу, већ робијао због крађе, често тукао кћерку, због чега им се она вратила.

"Иако има двоје малољетне дјеце с нашом Јеленом, он ју је малтретирао. Дјеца су сада код његове куће, а она је побјегла нама. Он јој шаље пријетеће поруке", истиче Јасна Стојичић.

По Јасниним ријечима, њен супруг Златан прексиноћ се на пијаци, у бањалучком насељу Лазарево, срео с Вучетићем, који га је потом напао, изазивајући га да се потуку, што је Стојичић одбио.

"Вучетић затим зове свог оца да дође на пијацу, а он креће ка нашој кући, у којој смо биле само моја свекрва Душанка (81), ја и кћерка Јелена. Знао је да смо саме у кући и хтио је да нас побије", тврди Јасна.

У међувремену је Златан назвао Јасну и рекао јој да га је зет напао, а она је позвала сина Мирка, који с браћом Вржина одлази на пијацу, гдје затичу Вучетићевог оца Зорана, и ту су га, како сазнајемо, напали. Упоредо с тим, Јасна, Јелена и Душанка бјеже из куће како их зет не би пронашао и док, под окриљем ноћи, пролазе кроз кукурузе да би се пробиле до куће првог комшије примјећују свјетла Вучетићевог аута.

"Кад смо видјеле ауто, легле смо, а онда смо дошле до комшијине куће. Једва је свекрва успјела с нама да побјегне. Утом чујем да он лупа нашу кућу, разбија прозоре, свијетли телефоном", присјећа се Јасна.

Дејан Вучетић затим одлази својој кући, али за њим долазе браћа Вржина, те Јеленин рођени брат Мирко, не слутећи шта ће се потом догодити.

"Вучетић је тада демолирао голф браће Вржина. Узео је аутоматску пушку и почео да пуца према њима. Они су се разбјежали локалним путем и побјегли у оближње кукурузиште. Погодио је Драгана", причају мјештани.

Рањени Драган је јуче у два сата санитетским возилом довезен у пријемну хируршку амбуланту Универзитетског клиничког центра (УКЦ) РС, а хоспитализован је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

"Пацијент је задобио прострелну повреду лијевог прсишта, с преломом кључне кости. Пацијент је конзервативно збринут, а све даље прогнозе о његовом здравственом стању су неизвјесне", наводе из УКЦ РС.

Дејан Вучетић, којег истражиоци терете за покушај убиства, ухапшен је, заједно са Стојичићем и Дејаном Вржином. Вучетеић је јуче доведен пред своју кућу, гдје је инспекторима објашњавао детаље обрачуна. Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, рекла је да је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука наложио да се изврши увиђај и да се изузму сви предмети и трагови који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Г

22.07.2016 11:14

27 година вец има аутоматску пуску. Пакистан нама неце бити раван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

22.07.2016 11:52

Цовек се од малих ногу уци ста су праве вредности

Name

Лудило

22.07.2016 12:06

Овдје се не зна ко је кога. Људи су дефинитивно скренули, али бас, генерално. Треба уводити полицијски цас инаце се полиција неце моци изборити са свим овим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аемберац.

22.07.2016 13:28

КАКВО ЛУДИЛО! ШТА ЈЕ СА ВАМА.МОМАК СКРЕНУО ПАЖЊУ НА СЕБЕ!ДРЖАВА ЗАБОРАВИЛА НА СВОЈ НАРОД'ПРЕПУСТИЛА ИХ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ. ТО ЗНАЧИ ДА ВЛАДА ЛУДИЛО !НА ВРХУ. САМО РЕЦИТЕ ДА НИЈЕ ИСТИНА'СРАМОТА, И ЖАЛОСТ.

Name

лудница

22.07.2016 12:51

Сви су за психијатријско посматрање.Многи би потавидјели ста им се крије у главама,бозе сацувај,лудак до лудака.27 год,добице 6-8 год,ето му зивота,кретен балави.Секунд неразмисљања довео је до пропасти и једну и другу породицу.

ОДГОВОРИТЕ