Sasuo rafal u trojicu šurjaka, jednog ranio

Dejan Vučetić (27) iz Kosjereva, kod Laktaša, uhapšen je nakon što je iz automatske puške zapucao u Mirka Stojičića (23), rođenog brata svoje supruge Jelene, te njenu braću od tetke Dejana Vržinu (30) i Dragana Vržinu (32), kojeg je i ranio, dok je preostalu dvojicu promašio.

Republika Srpska 22.07.2016 | 12:45
Sasuo rafal u trojicu šurjaka, jednog ranio
U trojicu šurjaka osuo je rafal u noći između srijede i četvrtka, nakon što su oni došli pred njegovu kuću, čemu je prethodilo niz verbalnih i fizičkih sukoba, zamršenih poput fabule u španskoj sapunici. Vučetić je, naime, oženjen Stojičićevom sestrom Jelenom, čiji roditelji Jasna i Zlatan tvrde da im je zet, koji je, kako kažu, već robijao zbog krađe, često tukao kćerku, zbog čega im se ona vratila.

"Iako ima dvoje maloljetne djece s našom Jelenom, on ju je maltretirao. Djeca su sada kod njegove kuće, a ona je pobjegla nama. On joj šalje prijeteće poruke", ističe Jasna Stojičić.

Po Jasninim riječima, njen suprug Zlatan preksinoć se na pijaci, u banjalučkom naselju Lazarevo, sreo s Vučetićem, koji ga je potom napao, izazivajući ga da se potuku, što je Stojičić odbio.

"Vučetić zatim zove svog oca da dođe na pijacu, a on kreće ka našoj kući, u kojoj smo bile samo moja svekrva Dušanka (81), ja i kćerka Jelena. Znao je da smo same u kući i htio je da nas pobije", tvrdi Jasna.

U međuvremenu je Zlatan nazvao Jasnu i rekao joj da ga je zet napao, a ona je pozvala sina Mirka, koji s braćom Vržina odlazi na pijacu, gdje zatiču Vučetićevog oca Zorana, i tu su ga, kako saznajemo, napali. Uporedo s tim, Jasna, Jelena i Dušanka bježe iz kuće kako ih zet ne bi pronašao i dok, pod okriljem noći, prolaze kroz kukuruze da bi se probile do kuće prvog komšije primjećuju svjetla Vučetićevog auta.

"Kad smo vidjele auto, legle smo, a onda smo došle do komšijine kuće. Jedva je svekrva uspjela s nama da pobjegne. Utom čujem da on lupa našu kuću, razbija prozore, svijetli telefonom", prisjeća se Jasna.

Dejan Vučetić zatim odlazi svojoj kući, ali za njim dolaze braća Vržina, te Jelenin rođeni brat Mirko, ne sluteći šta će se potom dogoditi.

"Vučetić je tada demolirao golf braće Vržina. Uzeo je automatsku pušku i počeo da puca prema njima. Oni su se razbježali lokalnim putem i pobjegli u obližnje kukuruzište. Pogodio je Dragana", pričaju mještani.

Ranjeni Dragan je juče u dva sata sanitetskim vozilom dovezen u prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, a hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

"Pacijent je zadobio prostrelnu povredu lijevog prsišta, s prelomom ključne kosti. Pacijent je konzervativno zbrinut, a sve dalje prognoze o njegovom zdravstvenom stanju su neizvjesne", navode iz UKC RS.

Dejan Vučetić, kojeg istražioci terete za pokušaj ubistva, uhapšen je, zajedno sa Stojičićem i Dejanom Vržinom. Vučeteić je juče doveden pred svoju kuću, gdje je inspektorima objašnjavao detalje obračuna. Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, rekla je da je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka naložio da se izvrši uviđaj i da se izuzmu svi predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

G

22.07.2016 11:14

27 godina vec ima automatsku pusku. Pakistan nama nece biti ravan.

ODGOVORITE
Name

Re.

22.07.2016 11:52

Covek se od malih nogu uci sta su prave vrednosti

Name

Ludilo

22.07.2016 12:06

Ovdje se ne zna ko je koga. Ljudi su definitivno skrenuli, ali bas, generalno. Treba uvoditi policijski cas inace se policija nece moci izboriti sa svim ovim.

ODGOVORITE
Name

aemberac.

22.07.2016 13:28

KAKVO LUDILO! ŠTA JE SA VAMA.MOMAK SKRENUO PAŽNJU NA SEBE!DRŽAVA ZABORAVILA NA SVOJ NAROD'PREPUSTILA IH NA MILOST I NEMILOST. TO ZNAČI DA VLADA LUDILO !NA VRHU. SAMO RECITE DA NIJE ISTINA'SRAMOTA, I ŽALOST.

Name

ludnica

22.07.2016 12:51

Svi su za psihijatrijsko posmatranje.Mnogi bi potavidjeli sta im se krije u glavama,boze sacuvaj,ludak do ludaka.27 god,dobice 6-8 god,eto mu zivota,kreten balavi.Sekund nerazmisljanja doveo je do propasti i jednu i drugu porodicu.

ODGOVORITE