Мурињо открио лукавство којим је намамио Златана у Јунајтед...

Највећи трансфер овог лета Манчестер јунајтед је обавио довођењем Златана Ибрахимовића из Пари Сен Жермена, а нови стратег екипе са Олд Трафорда, Жозе Мурињо, обелоданио је како је успео да убеди славног Швеђанина да му се придружи на "Театру снова".

Фудбал 24.07.2016 | 20:30
Мурињо открио лукавство којим је намамио Златана у Јунајтед...
Ибрахимовић има 34 године, овог лета је окончао репрезентативну каријеру после испадања Швеђана са ЕУРО2016, а претходно је освајао титуле у Холандији, Италији, Шпанији и Француској. Мурињо је трофеје подизао у португалском, италијанском шпанском и енглеском фудбалу, али признаје да није било лако смислити тактику за задатак "Како приволети Златана да дође?".

"Да се разумемо, он је веома богат човек. Зарађивао је много новца током целе каријере, освојио је толико тога... Једино што вам преостаје је да му кажете 'Хајде дођи да пробаш да освојиш првенство које је најтеже освојити. Ако осећаш да то можеш, наравно... А ако мислиш да не можеш, па иди онда у Америку, Кину, или остани у Француској још једну сезону'. И, овај момак је прихватио изазов. Када сам му рекао да сам ја тријумфовао у Енглеској, а он није, помислио је "Аааа! Хоћу да дођем! Хоћу да узмем све!". Његова мотивација је велика. А и тело му је невероватном стању. Знате, наша права старост није она која је наведена у личној карти, већ је она у нашој глави, у нашем телу, у нашем ставу. Кажем вам, овај момак је млад, његово тело је не-ве-ро-ват-но", рекао је Мурињо.

Португалски стратег је решио да не води Ибрахимовића на кинеску турнеју. Он ће почети са индивидуалним тренинзима у тренинг кампу Јунајтеда, а требало би да дебитује против Галатасараја, на пријатељском мечу 30. јула.

"У недељу ће почети да ради по специјалном програму који смо му припремили, а онда ће се екипи прикључити у четвртак. Има пет дана само за себе. А ја... Ја очекујем да ће он бити врло значајан фактор у нашој екипи", закључио је Жозе Мурињо.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар