Murinjo otkrio lukavstvo kojim je namamio Zlatana u Junajted...

Najveći transfer ovog leta Mančester junajted je obavio dovođenjem Zlatana Ibrahimovića iz Pari Sen Žermena, a novi strateg ekipe sa Old Traforda, Žoze Murinjo, obelodanio je kako je uspeo da ubedi slavnog Šveđanina da mu se pridruži na "Teatru snova".

Fudbal 24.07.2016 | 20:30
Murinjo otkrio lukavstvo kojim je namamio Zlatana u Junajted...
Ibrahimović ima 34 godine, ovog leta je okončao reprezentativnu karijeru posle ispadanja Šveđana sa EURO2016, a prethodno je osvajao titule u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj. Murinjo je trofeje podizao u portugalskom, italijanskom španskom i engleskom fudbalu, ali priznaje da nije bilo lako smisliti taktiku za zadatak "Kako privoleti Zlatana da dođe?".

"Da se razumemo, on je veoma bogat čovek. Zarađivao je mnogo novca tokom cele karijere, osvojio je toliko toga... Jedino što vam preostaje je da mu kažete 'Hajde dođi da probaš da osvojiš prvenstvo koje je najteže osvojiti. Ako osećaš da to možeš, naravno... A ako misliš da ne možeš, pa idi onda u Ameriku, Kinu, ili ostani u Francuskoj još jednu sezonu'. I, ovaj momak je prihvatio izazov. Kada sam mu rekao da sam ja trijumfovao u Engleskoj, a on nije, pomislio je "Aaaa! Hoću da dođem! Hoću da uzmem sve!". Njegova motivacija je velika. A i telo mu je neverovatnom stanju. Znate, naša prava starost nije ona koja je navedena u ličnoj karti, već je ona u našoj glavi, u našem telu, u našem stavu. Kažem vam, ovaj momak je mlad, njegovo telo je ne-ve-ro-vat-no", rekao je Murinjo.

Portugalski strateg je rešio da ne vodi Ibrahimovića na kinesku turneju. On će početi sa individualnim treninzima u trening kampu Junajteda, a trebalo bi da debituje protiv Galatasaraja, na prijateljskom meču 30. jula.

"U nedelju će početi da radi po specijalnom programu koji smo mu pripremili, a onda će se ekipi priključiti u četvrtak. Ima pet dana samo za sebe. A ja... Ja očekujem da će on biti vrlo značajan faktor u našoj ekipi", zaključio je Žoze Murinjo.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar