Видео: Црно-бијела брука! Партизану се ово није десило од 1976. године!

Фудбалери Партизана испали су из квалификација за Лигу Европе пошто на две утакмице нису постигли гол. То, да у лето изађе на евро-сцену и са ње испадне без да је један једини пут затресао мрежу ривала, тиму из Хумске се није десило од сезоне 1976/1977!

Фудбал 22.07.2016 | 18:30
Видео: Црно-бијела брука! Партизану се ово није десило од 1976. године!
Црно-бели су одиграли 210 минута против Заглебја без поготка, онда су на пеналима у Лубину испали са 4:3. Навијаче клуба из Хумске посебно боли неефикасност, али и лоша представа звучно најављених офанзиваца Мирослава Радовића и Николе Ђурђића.

Партизан је последњи пут у Европи имао наступ без гола давне 1976. у шеснаестини финала Купа европских шампиона, када је од кијевског Динама изгубио са 2:0 и 3:0!

Генерација легендарног Валерија Лобановског победила је црно-беле уз гол Олега Блохина са 3:0 у Кијеву, Партизан се није прославио ни у реваншу, а тада је на клупи био Томислав Калоперовић.

Од тада је прошло четири деценије а Партизан је, на који год начин да је у међувремену завршавао своје евро-приче, на међународној сцени дао бар један гол у свим тим сезонама. Овога пута, као и 1976, црно-бели су отишли на међународну сцену и са ње испали - без да су затресли мрежу ривала. Прилику за погодак страном тиму, у такмичарском мечу, мораће да сачекају до наредног лета.



Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар