Video: Crno-bijela bruka! Partizanu se ovo nije desilo od 1976. godine!

Fudbaleri Partizana ispali su iz kvalifikacija za Ligu Evrope pošto na dve utakmice nisu postigli gol. To, da u leto izađe na evro-scenu i sa nje ispadne bez da je jedan jedini put zatresao mrežu rivala, timu iz Humske se nije desilo od sezone 1976/1977!

Fudbal 22.07.2016 | 18:30
Video: Crno-bijela bruka! Partizanu se ovo nije desilo od 1976. godine!
Crno-beli su odigrali 210 minuta protiv Zaglebja bez pogotka, onda su na penalima u Lubinu ispali sa 4:3. Navijače kluba iz Humske posebno boli neefikasnost, ali i loša predstava zvučno najavljenih ofanzivaca Miroslava Radovića i Nikole Đurđića.

Partizan je poslednji put u Evropi imao nastup bez gola davne 1976. u šesnaestini finala Kupa evropskih šampiona, kada je od kijevskog Dinama izgubio sa 2:0 i 3:0!

Generacija legendarnog Valerija Lobanovskog pobedila je crno-bele uz gol Olega Blohina sa 3:0 u Kijevu, Partizan se nije proslavio ni u revanšu, a tada je na klupi bio Tomislav Kaloperović.

Od tada je prošlo četiri decenije a Partizan je, na koji god način da je u međuvremenu završavao svoje evro-priče, na međunarodnoj sceni dao bar jedan gol u svim tim sezonama. Ovoga puta, kao i 1976, crno-beli su otišli na međunarodnu scenu i sa nje ispali - bez da su zatresli mrežu rivala. Priliku za pogodak stranom timu, u takmičarskom meču, moraće da sačekaju do narednog leta.



Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar