Лопетеги: Еволуција Шпаније, а не револуција!

Нови селектор Шпаније Хулен Лопетеги рекао је да не планира велике промене у тиму и да ће задржати базу свог претходника Висентеа Дел Боскеа.

Фудбал 04.08.2016 | 20:00
Лопетеги: Еволуција Шпаније, а не револуција!
Лопетеги је наследио Дел Боскеа након што је искусни стручњак током осам година на клупи "Фурије" био два пута првак Европе и једном света, али је тим почео да посрће од 2012.

"Неће бити револуције, биће еволуције. База репрезентације је јасна и играчи су у својим најбољим годинама. Не размишљамо о транзицији, већ само о свакој наредној утакмици", рекао је Лопетеги.

Бивши тренер Порта има солидно селекторско искуство, био је на челу У19, У20 и У21 тима Шпаније, с којима је био првак Европе 2012. и 2013. године.

"Покушаћу да искористим све што је било добро, али логично је да желим да се прилагодим и ривалима. Фудбал се не зауставља. Поносни смо на нашу прошлост, али нас занима само садашњост и будућност", казао је Лопетеги.

Он је стање у шпанском фудбалу оценио добрим и додао да је уверен да је садашња генерација играча и даље у могућности да прави добре резултате.

Лопетеги ће на клупи Шпаније дебитовати 1. септембра, на утакмици против Белгије на почетку квалификација за Светско првенство у Русији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар