Lopetegi: Evolucija Španije, a ne revolucija!

Novi selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da ne planira velike promene u timu i da će zadržati bazu svog prethodnika Visentea Del Boskea.

Fudbal 04.08.2016 | 20:00
Lopetegi: Evolucija Španije, a ne revolucija!
Lopetegi je nasledio Del Boskea nakon što je iskusni stručnjak tokom osam godina na klupi "Furije" bio dva puta prvak Evrope i jednom sveta, ali je tim počeo da posrće od 2012.

"Neće biti revolucije, biće evolucije. Baza reprezentacije je jasna i igrači su u svojim najboljim godinama. Ne razmišljamo o tranziciji, već samo o svakoj narednoj utakmici", rekao je Lopetegi.

Bivši trener Porta ima solidno selektorsko iskustvo, bio je na čelu U19, U20 i U21 tima Španije, s kojima je bio prvak Evrope 2012. i 2013. godine.

"Pokušaću da iskoristim sve što je bilo dobro, ali logično je da želim da se prilagodim i rivalima. Fudbal se ne zaustavlja. Ponosni smo na našu prošlost, ali nas zanima samo sadašnjost i budućnost", kazao je Lopetegi.

On je stanje u španskom fudbalu ocenio dobrim i dodao da je uveren da je sadašnja generacija igrača i dalje u mogućnosti da pravi dobre rezultate.

Lopetegi će na klupi Španije debitovati 1. septembra, na utakmici protiv Belgije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar