У Лозничком Пољу расте нова богомоља

Епископ шабачки Лаврентије, са свештенством из Јадра, освештао је крстове на новој цркви, у Лозничком Пољу, коју људи овог дела Србије, посвећују Светом Прокопију.

Србија 22.07.2016 | 14:45
У Лозничком Пољу расте нова богомоља
Дародавца крстова, Дана Спасојевића и велике ктиторе нове богомоље, Мила Павловића и Драгана Станковића, влаика Лаврентије одликовао је Орденом владике Николаја.То одличје, нешто раније добио је Лозничанин Перо Дивљановић, пореклом из Олова у БиХ, који је, поред осталог, поклонио храму црквена звона.



"Богу хвала 'расте' ова прддивна богомоља, око које се, већ, ево сведоци смо, окупљате у великом броју, како ће, сигуран сам, бити и када буде завршена", рекао је епископ Лаврентије.-Храм подижете у великој љубави и слози и зато смо, колико јуче, освештали темеље, а данас су на ред дошли и крстови. Ово је пример како црква и те како може, уз залагање свештенства, да буде стожер рода свога и у духовном и у сваком другом смислу када треба људе окупити око драгоцених ствари за народ и државу.

На светковини, недалеко од Дрине, легендарном пољу Тичару, било је више од 3000 људи, што организатори било које манифестације, не само у Лозници, могу само да маштају.После богослужења, овдашњи људи су учествовали и великом народном весељу у оквиру кога су се играла и кола испред будуће богомоље у којима су били људи пореклом са обе обале Дрине, са Космета, некадашње РСК...



Протојереј ставрофор Милана Алексић, старешина цркве и кључних градитељ и овог храма, поред остала два која се, тренутно, граде у Лозници, каже да је Лозничко поље, „пример како су људи осетили потребу да се окупљају, да саборују, у слози и љубави, оценивши да погоднијег места од православног храма нема“. Место на ком је храм, по његовим речима, биће и простор за културна и друга окупљања овдашњих људи, који су „корак“ до центра града, али су „вечити романтичари“ што се тиче свог насеља-Лозничког поља.

Бн телевизија (В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

yугословен

22.07.2016 13:45

ДЕ МОЛИМ ЦОВЈЕКА КОМЕ ЈЕ БОГ НЕСТО ДАО ДА И ЈА ПОСТАНЕМ БОГОМОЉАЦ КАДА ЛЕД УНИСТИ ЉЕТИНУ КРИВ ЈЕ БОГ ПА СТО ПОЛИТИЦАРИ СЕ НЕ ДРЗЕ БОГА

ОДГОВОРИТЕ