Тужиоци: Казна за Писторијуса "шокантно блага"!

Државно јужноафричко тужилаштво саопштило је да ће уложити жалбу на шестогодишњу казну затвора Оскару Писторијусу за убиство девојке Риве Стенкамп.

Остали спортови 28.07.2016 | 13:15
Тужиоци: Казна за Писторијуса "шокантно блага"!
Они су оценили да је казна "шокантно" блага.

Како се наводи, тужилаштво ће данас поднети ту жалбу на пресуду изречену 6. јула. ;

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус осудјен је 6. јула на шестогодишњу казну затвора за убиство девојке Риве Стенкамп 2013. године. Писторијус је тако добио мању казну од предвидјене минималне казне у Јужној Африци од 15 година за убиство. Тужиоци су тражили 15 година затвора за Писторијуса, али је образлажући пресуду пред судом у Преторији судија Токозиле Масипа рекла је да се мања казна може изрећи у случајевима у којима суд мисли да би "дужа казна била неправедна".

Тужиоци су данас навели да је шестогодишња казна "шокантно преблага" за кривично дело убиства и да представља "неправду". Писторијус је осудјен на затворску казну после жалбе тужилаштва пошто је првобитно ослободјен оптужбе. Писторијусови адвокати су рекли после одредјене казне затвора да се он неће жалити.

Писторијус је 14. фебруара 2013. године у својој кући убио своју девојку Риву Стенкамп ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Он је прво осудјен за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну. После годину дана у затвору пуштен је у кућни приствор. Апелациони суд Јужне Африке је у децембру преиначио пресуду и осудио га за убиство. Уставни суд одбацио је жалбу параолимпијца на пресуду за убиство.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар