Бундеслига - најгледанија на свијету!

Енглези и Шпанци далеко испод Немаца!

Фудбал 26.07.2016 | 12:30
Бундеслига - најгледанија на свијету!
Расправе око тога која је лига најјача на свету вечите су. И биће и надаље. Бундеслига? Примера? Премијер лига? Калчо је последњих дана у запећку па се не ставља у раван са ове три...

И увек ће свако имати аргументе за своје мишљење, али када је у питању гледаност, ту дилеме нема. Математика у овом случају игра пресудну улогу, а она је веома прецизна и јасно каже: Број један је Бундеслига! Из седишта овог такмичења данас су поносно истакли да су поново најгледанији. 

Утакмиц у Немачкој у претходној сезони гледало је укупно 12.980.815 навијача, или у просеку 42.421 по утакмици. Према очекивању и овога пута предњаче Борусија и Бајерн. Просек у Дортмунду је чак 81,178, што износи 99.88 одсто капацитета Вестфалена, док утакмице баварског гиганта гледа у просеку 75,018, или ти невероватних 100 одсто капацитета Алијанц арене?! 

И Примера и Премијер лига доста заостају за Бундеслигом када је у питању посета на стадионима. Примера ради, просек гледалаца по утакмици у Шпанији је тек нешто преко28.000, а у Енглеској око 36.000.

Наравно, када је цена улазница у питању ту се ни Шпанци ни Немци не могу поредити са Енглезима... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар