Bundesliga - najgledanija na svijetu!

Englezi i Španci daleko ispod Nemaca!

Fudbal 26.07.2016 | 12:30
Bundesliga - najgledanija na svijetu!
Rasprave oko toga koja je liga najjača na svetu večite su. I biće i nadalje. Bundesliga? Primera? Premijer liga? Kalčo je poslednjih dana u zapećku pa se ne stavlja u ravan sa ove tri...

I uvek će svako imati argumente za svoje mišljenje, ali kada je u pitanju gledanost, tu dileme nema. Matematika u ovom slučaju igra presudnu ulogu, a ona je veoma precizna i jasno kaže: Broj jedan je Bundesliga! Iz sedišta ovog takmičenja danas su ponosno istakli da su ponovo najgledaniji. 

Utakmic u Nemačkoj u prethodnoj sezoni gledalo je ukupno 12.980.815 navijača, ili u proseku 42.421 po utakmici. Prema očekivanju i ovoga puta prednjače Borusija i Bajern. Prosek u Dortmundu je čak 81,178, što iznosi 99.88 odsto kapaciteta Vestfalena, dok utakmice bavarskog giganta gleda u proseku 75,018, ili ti neverovatnih 100 odsto kapaciteta Alijanc arene?! 

I Primera i Premijer liga dosta zaostaju za Bundesligom kada je u pitanju poseta na stadionima. Primera radi, prosek gledalaca po utakmici u Španiji je tek nešto preko28.000, a u Engleskoj oko 36.000.

Naravno, kada je cena ulaznica u pitanju tu se ni Španci ni Nemci ne mogu porediti sa Englezima... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar