Нова опција за Лазара Марковића...!

После Фенера, Спортинга, Шалкеа, Волфзбурга јавио се и стари знанац! Прича из јесени 2011. је опет актуелна...

Фудбал 26.07.2016 | 11:00
Нова опција за Лазара Марковића...!
Доласцима Садија Манеа и Жоржиња Вајналдума се додатно заоштрила конкуренција у Ливерпулу, а један од оних који је ближи одласку него опстанку је Лазар марковић. Српски репрезентативац је добио шансу у припремном периоду после повратка са позајмице у Фенербахчеу, али Клоп има неке друге планове.

Марковић је у групи играча на које је Клоп мислио када је рекао да је за неке боље да оду из клуба када већ неће имати велику минутажу. Сада је у ред кандидата за Маркеца стала и Фиорентина. Стара је то љубав...

Још док је играо за Партизан, Фиорентина је у јесен 2011. била озбиљно заинтересована за његову куповину. Али с обзиром шта се све дешавало за време Ђурићеве управе у Партизану и какви су све дилови прављени, Марковић је продат Пинију Захавију који га је касније одвео у Бенфику.

Захави је и даље битан човек у Марковићев каријери. Изреалац уско сарађује са ФалијемРамаданијем чија агенција Лиан Спорт је завнични заступник Марковића. Тако се у причу умешала Фиорентина. По повратку Панталеа Корвина на директорску фунцкију у Фиренци, опет је оживела идеја о довођењу Марковића. Корвино је у првом мандату у Фиорентини често пословао са Рамаданијем и био је заговорник куповине Марковића. Та врата су се опет отворила, пише локални Национе, добро упућен у дешавања око тосканског клуба. Поготово што су све мање шансе да ће се на Артемио Франки вратити Кристијан Тељо које Барса не жели да пусти на нову позајмицу. Марковић би био природна замена за Теља.

Међутим, питање по којој формули би Виола довела Марковића. Ливерпул је већ одбио предлог лисабонског Спортинга о позајмици Марковића. Бивши тренер из Бенфике Жорж Жезусје опет желео да сарађује са Маркецом, али је Ливерпул био јасан да не долази у обзир позајмица већ само продаја српског офанзивца. За куповину се понудио Фенербахче, алиМарковић не жели натраг у Истанбул. Потом су се Шалке и Волфзбург прикључили. Међутим, они траже времена... Шалке чека на породају Санеа у Манчестер Сити, а Волфзбург на продају Ширлеа у Дортмунд због чега је посао око куповине Марковића на стендбају.

Ливерпул тражи између 20.000.000 и 25.000.000 евра за Марковића и тешко да би Фироентина могла да плати тражену суму. Али уз Корвинове везе са Рамаданијем и Захавијем, можда се Ливерпул смилује и пристане на позајмицу...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар