Nova opcija za Lazara Markovića...!

Posle Fenera, Sportinga, Šalkea, Volfzburga javio se i stari znanac! Priča iz jeseni 2011. je opet aktuelna...

Fudbal 26.07.2016 | 11:00
Nova opcija za Lazara Markovića...!
Dolascima Sadija Manea i Žoržinja Vajnalduma se dodatno zaoštrila konkurencija u Liverpulu, a jedan od onih koji je bliži odlasku nego opstanku je Lazar marković. Srpski reprezentativac je dobio šansu u pripremnom periodu posle povratka sa pozajmice u Fenerbahčeu, ali Klop ima neke druge planove.

Marković je u grupi igrača na koje je Klop mislio kada je rekao da je za neke bolje da odu iz kluba kada već neće imati veliku minutažu. Sada je u red kandidata za Markeca stala i Fiorentina. Stara je to ljubav...

Još dok je igrao za Partizan, Fiorentina je u jesen 2011. bila ozbiljno zainteresovana za njegovu kupovinu. Ali s obzirom šta se sve dešavalo za vreme Đurićeve uprave u Partizanu i kakvi su sve dilovi pravljeni, Marković je prodat Piniju Zahaviju koji ga je kasnije odveo u Benfiku.

Zahavi je i dalje bitan čovek u Markovićev karijeri. Izrealac usko sarađuje sa FalijemRamadanijem čija agencija Lian Sport je zavnični zastupnik Markovića. Tako se u priču umešala Fiorentina. Po povratku Pantalea Korvina na direktorsku funckiju u Firenci, opet je oživela ideja o dovođenju Markovića. Korvino je u prvom mandatu u Fiorentini često poslovao sa Ramadanijem i bio je zagovornik kupovine Markovića. Ta vrata su se opet otvorila, piše lokalni Nacione, dobro upućen u dešavanja oko toskanskog kluba. Pogotovo što su sve manje šanse da će se na Artemio Franki vratiti Kristijan Teljo koje Barsa ne želi da pusti na novu pozajmicu. Marković bi bio prirodna zamena za Telja.

Međutim, pitanje po kojoj formuli bi Viola dovela Markovića. Liverpul je već odbio predlog lisabonskog Sportinga o pozajmici Markovića. Bivši trener iz Benfike Žorž Žezusje opet želeo da sarađuje sa Markecom, ali je Liverpul bio jasan da ne dolazi u obzir pozajmica već samo prodaja srpskog ofanzivca. Za kupovinu se ponudio Fenerbahče, aliMarković ne želi natrag u Istanbul. Potom su se Šalke i Volfzburg priključili. Međutim, oni traže vremena... Šalke čeka na porodaju Sanea u Mančester Siti, a Volfzburg na prodaju Širlea u Dortmund zbog čega je posao oko kupovine Markovića na stendbaju.

Liverpul traži između 20.000.000 i 25.000.000 evra za Markovića i teško da bi Firoentina mogla da plati traženu sumu. Ali uz Korvinove veze sa Ramadanijem i Zahavijem, možda se Liverpul smiluje i pristane na pozajmicu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar