Еврокуп: Италијани неће, Партизан има новог ривала!

После одустајања четири италијанска тима Евролига саопштила да је новим екипама комплетирала учеснике Еврокупа у сезони 2016/2017.

Кошарка 21.07.2016 | 21:15
Еврокуп: Италијани неће, Партизан има новог ривала!
Екипе Ређо Емилије, Динамо Сасарија, Трента и Кантуа повукли су се због притиска италијанског савеза из Еврокупа. Одмах након њиховог одустајања Евролига је пронашла четири нова тима која ће наступати у Еврокупу у сезони 2016/2017.

Понуде су прихватили МЗТ Скопље, литвански тим Литкабелис Паневезис, Красни Октобар из Русије и шпанска Фуенлабрада.

Такмичење у Еврокупу стартује 12. октобра, а Србију ће у том такмичењу представљати Партизан.

Он ће наступати у групи Б и уместо Кантуа, који је жребан у ту групу сада ће играти са екипама Красни Октобар, са којим се састајао већ у Еврокупу у сезони 2014/2015, Химкијем, Албом, Билбаом и Лијетувос Ритасом.

Систем такмичења је такав да ће после десет одиграних кола у првој фази, у Топ 16 ићи четири првопласиране екипе из четири групе, после чега следи нови жреб и ново кружно надметање од шест кола.

Две најбоље екипе из сваке од четири групе у Топ 16 фази пласираће се у четвртфинале, када креће плеј-оф, а за разлику од Евролиге, у Еврокупу ће се играти на три добијене утакмице и у четвртфиналу и у полуфиналу и у финалу.

Према распореду такмичења Партизан ће Еврокуп почети у Берлину, где ће гостовати Алби, 12. октобра, недељу дана касније у Пионир стиже Химки, у трећем колу 26. октобра, уместо у Италију путоваће у Волгоград на ноге екипи Красни Октобар, 2. новембра у 4. колу угостиће Билбао, а онда у петој рунди ће путовати у Виљнус на меч против Лијетувос Ритаса.

У наредних пет кола за ривале ће имати исте клубове, али ће домаћинства и гостовања бити замењена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар