Evrokup: Italijani neće, Partizan ima novog rivala!

Posle odustajanja četiri italijanska tima Evroliga saopštila da je novim ekipama kompletirala učesnike Evrokupa u sezoni 2016/2017.

Košarka 21.07.2016 | 21:15
Evrokup: Italijani neće, Partizan ima novog rivala!
Ekipe Ređo Emilije, Dinamo Sasarija, Trenta i Kantua povukli su se zbog pritiska italijanskog saveza iz Evrokupa. Odmah nakon njihovog odustajanja Evroliga je pronašla četiri nova tima koja će nastupati u Evrokupu u sezoni 2016/2017.

Ponude su prihvatili MZT Skoplje, litvanski tim Litkabelis Panevezis, Krasni Oktobar iz Rusije i španska Fuenlabrada.

Takmičenje u Evrokupu startuje 12. oktobra, a Srbiju će u tom takmičenju predstavljati Partizan.

On će nastupati u grupi B i umesto Kantua, koji je žreban u tu grupu sada će igrati sa ekipama Krasni Oktobar, sa kojim se sastajao već u Evrokupu u sezoni 2014/2015, Himkijem, Albom, Bilbaom i Lijetuvos Ritasom.

Sistem takmičenja je takav da će posle deset odigranih kola u prvoj fazi, u Top 16 ići četiri prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, posle čega sledi novi žreb i novo kružno nadmetanje od šest kola.

Dve najbolje ekipe iz svake od četiri grupe u Top 16 fazi plasiraće se u četvrtfinale, kada kreće plej-of, a za razliku od Evrolige, u Evrokupu će se igrati na tri dobijene utakmice i u četvrtfinalu i u polufinalu i u finalu.

Prema rasporedu takmičenja Partizan će Evrokup početi u Berlinu, gde će gostovati Albi, 12. oktobra, nedelju dana kasnije u Pionir stiže Himki, u trećem kolu 26. oktobra, umesto u Italiju putovaće u Volgograd na noge ekipi Krasni Oktobar, 2. novembra u 4. kolu ugostiće Bilbao, a onda u petoj rundi će putovati u Viljnus na meč protiv Lijetuvos Ritasa.

U narednih pet kola za rivale će imati iste klubove, ali će domaćinstva i gostovanja biti zamenjena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar