''Незахвални син'' се вратио!

Немачки репрезентатвац Марио Геце напустио је Бајерн из Минхена и вратио се у Борусију, потврдио је клуб из Дортмунда.

Фудбал 21.07.2016 | 19:00
''Незахвални син'' се вратио!
Геце је са Борусијом потписао уговор до 2020. године, а у клуб у коме је поникао враћа се после три године проведене у Баварској.

Бајерн га је тада платио 37 милиона еура, док је Борусија сада морала да исплати око десет милиона мање.

"Када сам отишао у Бајерн 2013. године, био сам свестан одлуке иза које се нећу крити данас. Три године касније, гледам другачије на ту одлуку и добро разумем навијаче који нису могли да је схвате. Мој циљ је да поново заиграм најбољи фудбал и усрећим навијаче и клуб", рекао је 24-годишњи офанзивни везиста за клупски сајт.

Геце је прошао младје категорије Борусије, за коју је наступао до 2013. године, када је прешао на Алијанц арену и изазвао велики гнев навијача тима са Сигнал Идуна Парка.

"Од када је отишао у Бајерн, 2013, надао сам се да ће се једног дана вратити. Веома сам срећан због тога", изјавио је генерални директор Борусије, Ханс-Јоаким Вацке.

Спортски директор Михаел Цорк истакао је да Геце има тек 24 године и да је у питању један од најкреативнијих везиста Европе.

"Имао је бројне понуде, али је направио одлуку да се врати у матични клуб, што после свега сигурно није било лако", додао је Цорк, вероватно мислећи на то да су се навијачи Борусије од Гецеа растали уз поруку да је издајник.

Руководство Борусије му је опростило издају и дало му другу шансу, али многи навијачи још не прелазе тако лако преко оног што је Геце урадио у пролеће 2013. године када је пред финале Лиге шампиона са Бајерном одлучио да потпише за Баварце и тако потпуно уздрма клуб са Вестфалена. Жуто-црни су га тада молили да остане, али он није хтео, заштитио се клаузулом коју је Бајерн платио и веровао је да ће у Минхену дохватити звезде.

Видећемо како ће га "Жути зид" дочекати...

Клуб из Дортмунда добро прошао и финансијски. Бајерн је пристао да смањи цену од 28.000.000 евра. Борусија ће палтити 22.000.000 евра за обештећење, плус што би Баварци могли да инкасирају додатних 3.000.000 на име бонуса. Дакле, много мања сума од оних 37.000.000 евра које су платили пре тог године жуто-црнима за Гецеа.

Бајерн није могао да извуче уложени новац. На крају су га продали много јефтиније него што су га платили. Гецеа у Дортмунду чека четворогодишњи уговор. Чека га и Марко Ројс са којим је некада у тандему жарио и палио бундеслигашким теренима. Чека га и Пјер-Емерик Обамејан. Ројс и Обамејн у тандему као Бетмен и Робин су претходне сезоне подсетили на време када је Геце играо на Вестфалену. Сада би могли да буду паклен трилинг. А за још пакленији квартет заједно чекају Андреа Ширлеа који би ускоро требало да појача Борусију у 32.000.000 евра тешком трансферу из Волфзбурга.

Током три сезоне играња за Бајерн, уписао је 114 наступа, уз 36 голова и освојене три титуле у Бундеслиги, два Купа, УЕФА Суперкуп и ФИФА Светско клупско првенство.

За Борусију је одиграо 116 мечева, уз 31 гол и две титуле шампиона Немачке и Куп, док је у финалу Лиге шампиона 2013. поражен управо од Бајерна (2:1).

Са репрезентацијом Немачке освојио је Светско првенство 2014. године, када је 'Елф' управо његовим поготком у 113. минуту великог финала против Аргентине стигао до највреднијег трофеја у свету фудбала.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар