''Nezahvalni sin'' se vratio!

Nemački reprezentatvac Mario Gece napustio je Bajern iz Minhena i vratio se u Borusiju, potvrdio je klub iz Dortmunda.

Fudbal 21.07.2016 | 19:00
''Nezahvalni sin'' se vratio!
Gece je sa Borusijom potpisao ugovor do 2020. godine, a u klub u kome je ponikao vraća se posle tri godine provedene u Bavarskoj.

Bajern ga je tada platio 37 miliona eura, dok je Borusija sada morala da isplati oko deset miliona manje.

"Kada sam otišao u Bajern 2013. godine, bio sam svestan odluke iza koje se neću kriti danas. Tri godine kasnije, gledam drugačije na tu odluku i dobro razumem navijače koji nisu mogli da je shvate. Moj cilj je da ponovo zaigram najbolji fudbal i usrećim navijače i klub", rekao je 24-godišnji ofanzivni vezista za klupski sajt.

Gece je prošao mladje kategorije Borusije, za koju je nastupao do 2013. godine, kada je prešao na Alijanc arenu i izazvao veliki gnev navijača tima sa Signal Iduna Parka.

"Od kada je otišao u Bajern, 2013, nadao sam se da će se jednog dana vratiti. Veoma sam srećan zbog toga", izjavio je generalni direktor Borusije, Hans-Joakim Vacke.

Sportski direktor Mihael Cork istakao je da Gece ima tek 24 godine i da je u pitanju jedan od najkreativnijih vezista Evrope.

"Imao je brojne ponude, ali je napravio odluku da se vrati u matični klub, što posle svega sigurno nije bilo lako", dodao je Cork, verovatno misleći na to da su se navijači Borusije od Gecea rastali uz poruku da je izdajnik.

Rukovodstvo Borusije mu je oprostilo izdaju i dalo mu drugu šansu, ali mnogi navijači još ne prelaze tako lako preko onog što je Gece uradio u proleće 2013. godine kada je pred finale Lige šampiona sa Bajernom odlučio da potpiše za Bavarce i tako potpuno uzdrma klub sa Vestfalena. Žuto-crni su ga tada molili da ostane, ali on nije hteo, zaštitio se klauzulom koju je Bajern platio i verovao je da će u Minhenu dohvatiti zvezde.

Videćemo kako će ga "Žuti zid" dočekati...

Klub iz Dortmunda dobro prošao i finansijski. Bajern je pristao da smanji cenu od 28.000.000 evra. Borusija će paltiti 22.000.000 evra za obeštećenje, plus što bi Bavarci mogli da inkasiraju dodatnih 3.000.000 na ime bonusa. Dakle, mnogo manja suma od onih 37.000.000 evra koje su platili pre tog godine žuto-crnima za Gecea.

Bajern nije mogao da izvuče uloženi novac. Na kraju su ga prodali mnogo jeftinije nego što su ga platili. Gecea u Dortmundu čeka četvorogodišnji ugovor. Čeka ga i Marko Rojs sa kojim je nekada u tandemu žario i palio bundesligaškim terenima. Čeka ga i Pjer-Emerik Obamejan. Rojs i Obamejn u tandemu kao Betmen i Robin su prethodne sezone podsetili na vreme kada je Gece igrao na Vestfalenu. Sada bi mogli da budu paklen triling. A za još pakleniji kvartet zajedno čekaju Andrea Širlea koji bi uskoro trebalo da pojača Borusiju u 32.000.000 evra teškom transferu iz Volfzburga.

Tokom tri sezone igranja za Bajern, upisao je 114 nastupa, uz 36 golova i osvojene tri titule u Bundesligi, dva Kupa, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Za Borusiju je odigrao 116 mečeva, uz 31 gol i dve titule šampiona Nemačke i Kup, dok je u finalu Lige šampiona 2013. poražen upravo od Bajerna (2:1).

Sa reprezentacijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine, kada je 'Elf' upravo njegovim pogotkom u 113. minutu velikog finala protiv Argentine stigao do najvrednijeg trofeja u svetu fudbala.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar