Полицајац упуцао црнца иако је држао руке увис

Полицајац на Флориди пуцао је на црнца, старатеља аутистичне особе, док је лежао с подигнутим рукама прије него што је погођен.

Свијет 21.07.2016 | 18:00
Полицајац упуцао црнца иако је држао руке увис
Замјеник шефа полиције у Мајамију Нил Куевас рекао је за "Мајами хералд" да је полицајац реаговао на позив у понедјељак послије навода да је један човјек пријетио да ће се убити.

Кад је стигао, полицајац је видио 47-годишњег Чарсла Кинсија, терапеута који ради с људима са сметњама, покушавајући да 27-годишњег пацијента врати у дом из којег је изашао.

Куевас је рекао да је полицајац наредио Кинсију и пацијенту, који је сједео на улици играјући се с малим камионом, да легну на земљу. Кинси је легао и пружио руке покушавајући да пацијента наведе да послуша наређење. Полицајац је тад три пута пуцао, погодивиши Кинсија у ногу, рекао је Куевас, додајући да није пронађено никакво оружје.

Кинсијев адвокат дао је у сриједу листу "Мајами хералд" снимак с мобилног телефона који је направљен прије пуцања. На њему се види како Кинси лежи на улици на леђима подигнутих руку и како тражи од полицајца да не пуца на њега, док аутистична особа виче "ућути".

Полиција није објавила име полицајца који је пуцао на Кинсија, али је навела да је привремено суспендован.

У изјави за телевизију WСВН-ТВ Кинси је рекао да је више бринуо о пацијенту него о себи.

"Све док су ми руке подигнуте, неће пуцати на мене. То сам мислио. Неће пуцати на мене. Баш сам погријешио", рекао је он.



Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кобац

21.07.2016 16:26

Видео није комплетан свеједно послије њањања нема кајања

ОДГОВОРИТЕ
Name

дем

21.07.2016 17:17

То је аме демократија

Name

БББ

21.07.2016 19:01

Није лако ни полицајцима у Америци. Нисам полицајац, ал сви знамо да има доста лосих људи са којима се полицајци данас сусрецу и њима није лако презивјети један радни дан на улици. И они имају своје породице и мисле на њих. Не осуђујем полицајца, а на снимку се јасно види овај бијелац који сједи и којем руке нису подигнуте. Опрезан је био полицајац, а они су се зезали и омакло се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

22.07.2016 04:39

У Америци полицајац је фактички свезани руку несмије да пуца док на њега не почну да уперују пиштоље а то су секунде нитко нежели више бити такав полицајац још мало ће војска да изаде да ради полицијски посао они не говоре два пут , ако нерадиш како они кажу само те рокну па ти опет њему мораш доћи да се жалиш јер немаш коме другом и они те само одјебу на културан начин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

23.07.2016 10:18

Ово није и не мозе висе бити нормално. Нисам сигуран да би зелео да зивим у оваквој дрзави или уредјењу.Где те свако коме је дато орузје и униформа мозе са и без разлога једноставно упуцати.

ОДГОВОРИТЕ