Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis

Policajac na Floridi pucao je na crnca, staratelja autistične osobe, dok je ležao s podignutim rukama prije nego što je pogođen.

Svijet 21.07.2016 | 18:00
Policajac upucao crnca iako je držao ruke uvis
Zamjenik šefa policije u Majamiju Nil Kuevas rekao je za "Majami herald" da je policajac reagovao na poziv u ponedjeljak poslije navoda da je jedan čovjek prijetio da će se ubiti.

Kad je stigao, policajac je vidio 47-godišnjeg Čarsla Kinsija, terapeuta koji radi s ljudima sa smetnjama, pokušavajući da 27-godišnjeg pacijenta vrati u dom iz kojeg je izašao.

Kuevas je rekao da je policajac naredio Kinsiju i pacijentu, koji je sjedeo na ulici igrajući se s malim kamionom, da legnu na zemlju. Kinsi je legao i pružio ruke pokušavajući da pacijenta navede da posluša naređenje. Policajac je tad tri puta pucao, pogodiviši Kinsija u nogu, rekao je Kuevas, dodajući da nije pronađeno nikakvo oružje.

Kinsijev advokat dao je u srijedu listu "Majami herald" snimak s mobilnog telefona koji je napravljen prije pucanja. Na njemu se vidi kako Kinsi leži na ulici na leđima podignutih ruku i kako traži od policajca da ne puca na njega, dok autistična osoba viče "ućuti".

Policija nije objavila ime policajca koji je pucao na Kinsija, ali je navela da je privremeno suspendovan.

U izjavi za televiziju WSVN-TV Kinsi je rekao da je više brinuo o pacijentu nego o sebi.

"Sve dok su mi ruke podignute, neće pucati na mene. To sam mislio. Neće pucati na mene. Baš sam pogriješio", rekao je on.



Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kobac

21.07.2016 16:26

Video nije kompletan svejedno poslije njanjanja nema kajanja

ODGOVORITE
Name

dem

21.07.2016 17:17

To je ame demokratija

Name

BBB

21.07.2016 19:01

Nije lako ni policajcima u Americi. Nisam policajac, al svi znamo da ima dosta losih ljudi sa kojima se policajci danas susrecu i njima nije lako prezivjeti jedan radni dan na ulici. I oni imaju svoje porodice i misle na njih. Ne osuđujem policajca, a na snimku se jasno vidi ovaj bijelac koji sjedi i kojem ruke nisu podignute. Oprezan je bio policajac, a oni su se zezali i omaklo se.

ODGOVORITE
Name

Kobac

22.07.2016 04:39

U Americi policajac je faktički svezani ruku nesmije da puca dok na njega ne počnu da uperuju pištolje a to su sekunde nitko neželi više biti takav policajac još malo će vojska da izade da radi policijski posao oni ne govore dva put , ako neradiš kako oni kažu samo te roknu pa ti opet njemu moraš doći da se žališ jer nemaš kome drugom i oni te samo odjebu na kulturan način

ODGOVORITE
Name

Sta reci

23.07.2016 10:18

Ovo nije i ne moze vise biti normalno. Nisam siguran da bi zeleo da zivim u ovakvoj drzavi ili uredjenju.Gde te svako kome je dato oruzje i uniforma moze sa i bez razloga jednostavno upucati.

ODGOVORITE