Крвнички се иживљавали над дјечацима

Дјечја игра претворила се у пријетње смрћу и крвничко иживљавање над петорицом дјечака када су их прошлог уторка у београдском насељу Раковица отела и мучила двојица мушкараца.

Србија 21.07.2016 | 15:06
Крвнички се иживљавали над дјечацима
Четворица другара и ја бацали смо са пасареле шљунак на пут. Мој друг Д. Л. (13) бацио је камен у жбун када се проломио лавеж. Уплашили смо се да ће нас пси појурити и почели смо да бјежимо. Моји другови Н. Ј. (12), Д. Г. (13) и В. Г. (12) отрчали су прије Д. Л. и мене, и у једном часу смо помислили да смо безбједни. Међутим, у том моменту осјетио сам удар у ногу и видио ретровизор поред главе. Црни комби је кренуо на мене. Бацио сам се у жбуње, да ме не прегази", прича и сада узбуђени Н. М. (13).

Из комбија је излетио мушкарац и шчепао двојицу дјечака.

"Шамарао нас је и урлао: 'Што гађате кров!' Покушали смо да му објаснимо, али удараца је било све више. Тада се појавио отац човјека који нас је тукао", описује дијете страхоте које је преживјело.

Силеџија их је зграбио за руке и спустио на пасарелу.

"Мислио сам да ће нас бацити керовима. Умјесто тога, тукао нас је песницама и шамарао. Шутнуо ме је. Тада су нас раздвојили", говори Н. М. и показује модрице и ожиљке.

Његовог друга убацили су у комби како би их одвео до тројице дјечака који су побегли. Н. М. је остао сам са старијим насилником на пасарели.

"Нагнуо ме је изван ограде пасареле, висио сам. Он је викао: 'Сад ћу да те бацим, да ти побијем другове'. Ноге су ми се одсјекле", прича дјечак који је већ био крвав.

Насилник га је тукао и испитивао гдје су му другови, све док се комби није вратио.

"Син се вратио са Н. Ј. и Д. Г, али су му Д. Л. и В. Г. побјегли", прича Н. М., који је, као и остала дјеца, имао телефон, али се од пријетњи није усудио да позове помоћ.

Насилници су тада позвали полицију у намјери да пријаве "малолетне индијанце". Дјечацима су дали флашу воде да оперу крв прије него што стигне патрола.

"Син је увео у комби Н. Ј. и мене. Хтио је да га одведемо до В. Г. иако смо понављали да не знамо гдје живи. Возио нас је из улице у улицу, а мене слао да тражим кућу, под пријетњом да ће ми 'убити друга, оца и мајку, ако се не вратим за пет минута", проживљава опет дијете ову страшну пријетњу.

Када су коначно пронашли кућу, млађи силеџија је натјерао дјечака да дозове В. Г.

"Са В. Г. је била његова тетка, и није хтјела да га остави када јој је син рекао да нас полиција тражи због 'штете коју смо направили", каже Н. М.

Троје дјеце, насилник и жена стигли су комбијем до пасареле гдје их је већ чекала патрола. Преплашени дјечаци нису схватали да им је полиција заправо спас.

"И Д. Л. се за то вријеме вратио. Одвојили су нас петорицу и позвали наше родитеље", каже дјечак који је до краја остао уз своје другове.

Пошто су се дјеца коначно избавила из руку насилника, кренуо је пакао њихових родитеља.

"Мислио сам да ме зову јер су малишани направили неку глупост. Пао ми је мрак на очи чим сам изашао из кола и угледао своје пребијено дијете", прича отац дјечака Н. М.

Насилници су одмах ухапшени, али су сутрадан пуштени и против њих ће бити поднесене пријаве за лишавање слободе и насилничко понашање.

Дјеца имају ноћне море

Родитељи који су са дјецом отишли у Полицијску станицу у Раковици да дају изјаве једва су сачували прибраност.

"Полиција је морала да савлађује очеве када су ту двојицу насилника увели у станицу. Сва дјеца имају ноћне море, плакали су и повраћали од траума. Не могу да спавају, да једу", рекла је мајка Н. М.

Дјеца су из полицијске станице упућена код љекара.

Извор: Блиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ПРАВОСЛАВАЦ

21.07.2016 13:21

Да није Исил,да нису усташе,да није алкаида...или смо то ми браћо духовно залутали и одступили од заповиједи господа Бога свога!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор Сведска

21.07.2016 14:50

Сматрам да првенствено та дјеца немају обзира према ником, то висе нису дјеца вец дивљаци који се сада олако сукобе са дивљацима. Кад све продје покусхавају бити андјели , медјутим заправо су неваспитана дериста које родитељи избаце из куце да се они не би свадјали са неурацуњивом дјецом па улица их одгаја. Да је неко погонуо опет нико не би обрацао пазњу. БиХ је друство са синдромом разула и као таква це наставити да се урусхава све док не додје нека сила која це да је покори и уведе правила понасхања. Клинци су постали ко американци, само им фали орузје да пуцају по полицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцчнин

21.07.2016 15:51

Ти се не враћај из Шведске. Само знај ако то урадиш тамо бићеш у лудници где ти је мјесто до краја живота.

Name

Мујо хрсуз

21.07.2016 15:57

Хало ШвеЦка, прочитај о којој се држави ради.

Name

Коо

21.07.2016 15:58

Халло Сwеден, цитај јадо моја. Није се ово догодило у БиХ него у Србији.

Name

возац

21.07.2016 15:56

Требали су им издегењецити и родитеље, и то постено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.07.2016 18:01

Аутопутем се у просјеку вози 100км/х а често и много брже. Каменчић бачен са надвожњака на ауто, ако удари у шајбу, може врло лако да убије возача. А онда и да изазове ланчану саобраћајку у којој би више људи изгинуло. У уредјеној држави, против родитеља оваквих младих идиота би била подоигнута кривична пријава и они би кривично одговарали. У држави каква је Србија данас, ништа не изненадјује, родитељи су уствари можда и беспомоћни.