Krvnički se iživljavali nad dječacima

Dječja igra pretvorila se u prijetnje smrću i krvničko iživljavanje nad petoricom dječaka kada su ih prošlog utorka u beogradskom naselju Rakovica otela i mučila dvojica muškaraca.

Srbija 21.07.2016 | 15:06
Krvnički se iživljavali nad dječacima
Četvorica drugara i ja bacali smo sa pasarele šljunak na put. Moj drug D. L. (13) bacio je kamen u žbun kada se prolomio lavež. Uplašili smo se da će nas psi pojuriti i počeli smo da bježimo. Moji drugovi N. J. (12), D. G. (13) i V. G. (12) otrčali su prije D. L. i mene, i u jednom času smo pomislili da smo bezbjedni. Međutim, u tom momentu osjetio sam udar u nogu i vidio retrovizor pored glave. Crni kombi je krenuo na mene. Bacio sam se u žbunje, da me ne pregazi", priča i sada uzbuđeni N. M. (13).

Iz kombija je izletio muškarac i ščepao dvojicu dječaka.

"Šamarao nas je i urlao: 'Što gađate krov!' Pokušali smo da mu objasnimo, ali udaraca je bilo sve više. Tada se pojavio otac čovjeka koji nas je tukao", opisuje dijete strahote koje je preživjelo.

Siledžija ih je zgrabio za ruke i spustio na pasarelu.

"Mislio sam da će nas baciti kerovima. Umjesto toga, tukao nas je pesnicama i šamarao. Šutnuo me je. Tada su nas razdvojili", govori N. M. i pokazuje modrice i ožiljke.

Njegovog druga ubacili su u kombi kako bi ih odveo do trojice dječaka koji su pobegli. N. M. je ostao sam sa starijim nasilnikom na pasareli.

"Nagnuo me je izvan ograde pasarele, visio sam. On je vikao: 'Sad ću da te bacim, da ti pobijem drugove'. Noge su mi se odsjekle", priča dječak koji je već bio krvav.

Nasilnik ga je tukao i ispitivao gdje su mu drugovi, sve dok se kombi nije vratio.

"Sin se vratio sa N. J. i D. G, ali su mu D. L. i V. G. pobjegli", priča N. M., koji je, kao i ostala djeca, imao telefon, ali se od prijetnji nije usudio da pozove pomoć.

Nasilnici su tada pozvali policiju u namjeri da prijave "maloletne indijance". Dječacima su dali flašu vode da operu krv prije nego što stigne patrola.

"Sin je uveo u kombi N. J. i mene. Htio je da ga odvedemo do V. G. iako smo ponavljali da ne znamo gdje živi. Vozio nas je iz ulice u ulicu, a mene slao da tražim kuću, pod prijetnjom da će mi 'ubiti druga, oca i majku, ako se ne vratim za pet minuta", proživljava opet dijete ovu strašnu prijetnju.

Kada su konačno pronašli kuću, mlađi siledžija je natjerao dječaka da dozove V. G.

"Sa V. G. je bila njegova tetka, i nije htjela da ga ostavi kada joj je sin rekao da nas policija traži zbog 'štete koju smo napravili", kaže N. M.

Troje djece, nasilnik i žena stigli su kombijem do pasarele gdje ih je već čekala patrola. Preplašeni dječaci nisu shvatali da im je policija zapravo spas.

"I D. L. se za to vrijeme vratio. Odvojili su nas petoricu i pozvali naše roditelje", kaže dječak koji je do kraja ostao uz svoje drugove.

Pošto su se djeca konačno izbavila iz ruku nasilnika, krenuo je pakao njihovih roditelja.

"Mislio sam da me zovu jer su mališani napravili neku glupost. Pao mi je mrak na oči čim sam izašao iz kola i ugledao svoje prebijeno dijete", priča otac dječaka N. M.

Nasilnici su odmah uhapšeni, ali su sutradan pušteni i protiv njih će biti podnesene prijave za lišavanje slobode i nasilničko ponašanje.

Djeca imaju noćne more

Roditelji koji su sa djecom otišli u Policijsku stanicu u Rakovici da daju izjave jedva su sačuvali pribranost.

"Policija je morala da savlađuje očeve kada su tu dvojicu nasilnika uveli u stanicu. Sva djeca imaju noćne more, plakali su i povraćali od trauma. Ne mogu da spavaju, da jedu", rekla je majka N. M.

Djeca su iz policijske stanice upućena kod ljekara.

Izvor: Blic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

PRAVOSLAVAC

21.07.2016 13:21

Da nije Isil,da nisu ustaše,da nije alkaida...ili smo to mi braćo duhovno zalutali i odstupili od zapovijedi gospoda Boga svoga!?

ODGOVORITE
Name

Igor Svedska

21.07.2016 14:50

Smatram da prvenstveno ta djeca nemaju obzira prema nikom, to vise nisu djeca vec divljaci koji se sada olako sukobe sa divljacima. Kad sve prodje pokushavaju biti andjeli , medjutim zapravo su nevaspitana derista koje roditelji izbace iz kuce da se oni ne bi svadjali sa neuracunjivom djecom pa ulica ih odgaja. Da je neko pogonuo opet niko ne bi obracao paznju. BiH je drustvo sa sindromom razula i kao takva ce nastaviti da se urushava sve dok ne dodje neka sila koja ce da je pokori i uvede pravila ponashanja. Klinci su postali ko amerikanci, samo im fali oruzje da pucaju po policiji

ODGOVORITE
Name

banjalucčnin

21.07.2016 15:51

Ti se ne vraćaj iz Švedske. Samo znaj ako to uradiš tamo bićeš u ludnici gde ti je mjesto do kraja života.

Name

Mujo hrsuz

21.07.2016 15:57

Halo ŠveCka, pročitaj o kojoj se državi radi.

Name

Koo

21.07.2016 15:58

Hallo Sweden, citaj jado moja. Nije se ovo dogodilo u BiH nego u Srbiji.

Name

vozac

21.07.2016 15:56

Trebali su im izdegenjeciti i roditelje, i to posteno.

ODGOVORITE
Name

Hm

21.07.2016 18:01

Autoputem se u prosjeku vozi 100km/h a često i mnogo brže. Kamenčić bačen sa nadvožnjaka na auto, ako udari u šajbu, može vrlo lako da ubije vozača. A onda i da izazove lančanu saobraćajku u kojoj bi više ljudi izginulo. U uredjenoj državi, protiv roditelja ovakvih mladih idiota bi bila podoignuta krivična prijava i oni bi krivično odgovarali. U državi kakva je Srbija danas, ništa ne iznenadjuje, roditelji su ustvari možda i bespomoćni.