Повеља града доктору Златку Максимовићу

Повеља града Бијељина, као највише друштвено признање, ове године ће бити додијељена доктору Златку Максимовићу за изузетан допринос и врхунски рад у развоју примарне здравствене заштите и Фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, чије је сједиште у Бијељини.

Република Српска 21.07.2016 | 14:26
Повеља града доктору Златку Максимовићу
Максимовић је дугогодишњи директор Дома здравља у Бијељини, а у закључку Скупштине града наведено је да се признање Фонду ПИО додјељује за остварене резултате у пословању који су запажени у Српској и шире, што је потврђено од стране пензијских фондова на редовним годишњим сусретима директора.

Градска признања у Бијељини додјељују се поводом славе града - Светог Пантелејмона, која се обиљежава 9. августа.

Златном медаљом "Кнез Иво од Семберије" биће награђени доктор Милица Ловрић за изузетан допринос у развоју здравства, посебно кардиологије на подручју Семберије и Републике Српске и доктор Бранислав Шкобо за изузетан допринос и постигнуте резултате у области породичне медицине.

Златне медаље припашће и Извршној јединици компаније "М:тел" у Бијељини за изузетан допринос у развоју телекомуникационих услуга, као и Фадилу Баћевцу из Јање за изузетан допринос у побољшању и унапређењу рада Савјета мјесне заједнице Јања.

Сребрна медаља "Кнез Иво од Семберије" биће додијељена предузећима "Новоформ" и "Деспотовић", успјешним пољопривредницима и извозницима Младену Лазићу из Голог Брда и Војину Петровићу из Чађавице Доње, као и Ведрану Илићу за несебичан хуманитарни и омладински рад.

Градско признање златну медаљу "Филип Вишњић" ове године ће добити Народна библиотека "Филип Вишњић" за постигнути велики број чланова и посјетилаца у посљедње двије године, Гимназија "Филип Вишњић" за постигнуте изузетне резултате на републичким такмичењима и културним манифестацијама у граду и професор виолине Николета Павловић за успјешан педагошки рад и изузетне резултате у Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац".

За допринос развоју и промоцији града, златном и сребрном "Значком града Бијељина" биће награђено 10 појединаца, предузећа и спортских клубова.

(Агенције)