Povelja grada doktoru Zlatku Maksimoviću

Povelja grada Bijeljina, kao najviše društveno priznanje, ove godine će biti dodijeljena doktoru Zlatku Maksimoviću za izuzetan doprinos i vrhunski rad u razvoju primarne zdravstvene zaštite i Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, čije je sjedište u Bijeljini.

Republika Srpska 21.07.2016 | 14:26
Povelja grada doktoru Zlatku Maksimoviću
Maksimović je dugogodišnji direktor Doma zdravlja u Bijeljini, a u zaključku Skupštine grada navedeno je da se priznanje Fondu PIO dodjeljuje za ostvarene rezultate u poslovanju koji su zapaženi u Srpskoj i šire, što je potvrđeno od strane penzijskih fondova na redovnim godišnjim susretima direktora.

Gradska priznanja u Bijeljini dodjeljuju se povodom slave grada - Svetog Pantelejmona, koja se obilježava 9. avgusta.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semberije" biće nagrađeni doktor Milica Lovrić za izuzetan doprinos u razvoju zdravstva, posebno kardiologije na području Semberije i Republike Srpske i doktor Branislav Škobo za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti porodične medicine.

Zlatne medalje pripašće i Izvršnoj jedinici kompanije "M:tel" u Bijeljini za izuzetan doprinos u razvoju telekomunikacionih usluga, kao i Fadilu Baćevcu iz Janje za izuzetan doprinos u poboljšanju i unapređenju rada Savjeta mjesne zajednice Janja.

Srebrna medalja "Knez Ivo od Semberije" biće dodijeljena preduzećima "Novoform" i "Despotović", uspješnim poljoprivrednicima i izvoznicima Mladenu Laziću iz Golog Brda i Vojinu Petroviću iz Čađavice Donje, kao i Vedranu Iliću za nesebičan humanitarni i omladinski rad.

Gradsko priznanje zlatnu medalju "Filip Višnjić" ove godine će dobiti Narodna biblioteka "Filip Višnjić" za postignuti veliki broj članova i posjetilaca u posljednje dvije godine, Gimnazija "Filip Višnjić" za postignute izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima i kulturnim manifestacijama u gradu i profesor violine Nikoleta Pavlović za uspješan pedagoški rad i izuzetne rezultate u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac".

Za doprinos razvoju i promociji grada, zlatnom i srebrnom "Značkom grada Bijeljina" biće nagrađeno 10 pojedinaca, preduzeća i sportskih klubova.

(Agencije)