Најава - Креће Суперлига Србије: Никад више страних пасоша!

У новој фудбалској сезони у најелитнијем такмичењу наступаће 78 страних играча, од чега трећина у редовима Црвене звезде и Партизана!

Фудбал 21.07.2016 | 16:00
Најава - Креће Суперлига Србије: Никад више страних пасоша!
Српска лига примаљива је за стране фудбалере. Судећи према броју странаца који ће наступати ове сезоне у Суперлиги - да!

У редовима клубова елитног српског такмичења наступаће чак 78 играча са страним пасошем, што је највише до сада.

То значи да готово сваки клуб има по пет странаца, а занимљиво је да чак трећина отпада на вечите ривале, Црвену звезду и Партизан.

Актуелни шампион Србије је "апсолутни победник" овог лета пошто се после ангажовања праве "легије странаца", али и захвалнице Едсону и Матосу, зауставио на 14. Партизан је од "класичних" странаца ангажовао само Бразилца Леонарда, док је на позајмицу доведен Црногорац Марко Јанковић. Недавним раскидом уговора са Бандаловским број странаца у Хумској је сведен на девет, што заједно са комшијама чини готово трећину у целој Суперлиги, преносе "Вечерње новости".

У Србији наступа највише играча са црногорским пасошем (23), нешто мање је играча из Босне и Херцеговине (13), док су трећи по бројности Македонци (8). Следе по четири Бразилца, Нигеријца и фудбалера из Гане, тројица Аргентинаца, двојица из Обале Слоноваче, а први пут на нашим теренима играће и Костариканац, Новозеланђанин, интернационалац из Гваделупеа. У сезони 2016/2017 у Суперлиги ће наступати и Грк, Француз, Камерунац, Сенегалац, Габонац, играч из Сијера Леонеа, Суринамац, држављанин Антигва и Барбуда, Португалац, Украјинац, Еквадорац, Узбекистанац, Словенац и Бугарин.

Суперлига Србије стартује у петак од 20 сати утакмицом Црвена звезда - Напредак. У суботу од 20 сати састају се Металац - Борац Чачак, Младост Лучани - Рад, Радник - Јавор и Вождовац - Спартак, док се у недељу састају Бачка - Партизан (19 сати) и Раднички Ниш - Чукарицки (20 сати), док је дуел Нови Пазар - Војводина одложен због обавеза Новосађана у квалификацијама за Лигу Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар