Najava - Kreće Superliga Srbije: Nikad više stranih pasoša!

U novoj fudbalskoj sezoni u najelitnijem takmičenju nastupaće 78 stranih igrača, od čega trećina u redovima Crvene zvezde i Partizana!

Fudbal 21.07.2016 | 16:00
Najava - Kreće Superliga Srbije: Nikad više stranih pasoša!
Srpska liga primaljiva je za strane fudbalere. Sudeći prema broju stranaca koji će nastupati ove sezone u Superligi - da!

U redovima klubova elitnog srpskog takmičenja nastupaće čak 78 igrača sa stranim pasošem, što je najviše do sada.

To znači da gotovo svaki klub ima po pet stranaca, a zanimljivo je da čak trećina otpada na večite rivale, Crvenu zvezdu i Partizan.

Aktuelni šampion Srbije je "apsolutni pobednik" ovog leta pošto se posle angažovanja prave "legije stranaca", ali i zahvalnice Edsonu i Matosu, zaustavio na 14. Partizan je od "klasičnih" stranaca angažovao samo Brazilca Leonarda, dok je na pozajmicu doveden Crnogorac Marko Janković. Nedavnim raskidom ugovora sa Bandalovskim broj stranaca u Humskoj je sveden na devet, što zajedno sa komšijama čini gotovo trećinu u celoj Superligi, prenose "Večernje novosti".

U Srbiji nastupa najviše igrača sa crnogorskim pasošem (23), nešto manje je igrača iz Bosne i Hercegovine (13), dok su treći po brojnosti Makedonci (8). Slede po četiri Brazilca, Nigerijca i fudbalera iz Gane, trojica Argentinaca, dvojica iz Obale Slonovače, a prvi put na našim terenima igraće i Kostarikanac, Novozelanđanin, internacionalac iz Gvadelupea. U sezoni 2016/2017 u Superligi će nastupati i Grk, Francuz, Kamerunac, Senegalac, Gabonac, igrač iz Sijera Leonea, Surinamac, državljanin Antigva i Barbuda, Portugalac, Ukrajinac, Ekvadorac, Uzbekistanac, Slovenac i Bugarin.

Superliga Srbije startuje u petak od 20 sati utakmicom Crvena zvezda - Napredak. U subotu od 20 sati sastaju se Metalac - Borac Čačak, Mladost Lučani - Rad, Radnik - Javor i Voždovac - Spartak, dok se u nedelju sastaju Bačka - Partizan (19 sati) i Radnički Niš - Čukaricki (20 sati), dok je duel Novi Pazar - Vojvodina odložen zbog obaveza Novosađana u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar