Барјактар Србије: Олимпијске игре су нешто непоновљиво!

Ивана Максимовић Анђушиц рекла је да није очекивала да ће на церемонији отварања Олимпијских игара у Рио де Жанеиру носити заставу Србије.

Остали спортови 29.07.2016 | 16:45
Барјактар Србије: Олимпијске игре су нешто непоновљиво!
"Просто, неки спортисти доживе то, а неки не добију такву част... Искрено, нисам очекивала мене да снађе то да носим заставу. Захвалила бих се Олимпијском комитету Србије на указаном поверењу, јако се радујем и једва чекам тај тренутак", рекла је Максимовић Анђушић новинарима у Олимпијској кући, на састанку спортских савеза уочи ОИ у Рију.

"Не знам какав је протокол и колико је тешко носити заставу. Знам само да ће атмосфера бити невероватна и да ће то да те понесе, па ништа нећеш осећати, ни умор, ни тежину заставе... Просто, не може ништа да те омете, иако рано устајеш и касно легнеш", казала је српска репрезентативка у стрељаштву.

Максимовић Анђушић је рекла да репрезентација Србије у недељу путује на седмодневне припреме у Француску, а да крајем јула путује у Рио.

"Долазимо четири дана пре почетка Игара, таман ћемо имати прилике да се навикнемо на услове и да се најбоље припремимо за такмичења", рекла је она и додала:

"Од мене на Играма можете да очекујете максимум. Даћу све од себе да уђем у финале и у борбе за медаљу. Наравно, као и сви остали и ја пуцам за злато", рекла је Максимовић Анђушић.

Ивана је на ОИ у Лондону освојила сребрну медаљу у дисциплини малокалибарска пушка трострав на 50 метара, што је била укупно 100. медаља за Олимпијски комитет Србије у историји.

"Пре Лондона, иако нисам била фаворит и многи нису знали за мене освојила сам медаљу. Било је толико људи који су били у конкуренцији, а нису се вратили с медаљом. Надам се да ћу овај пут имати више среће јер само то је потребно...", рекла је она.

"Олимпијске игре су нешто непоновљиво. То је нешто специјално и уникатно. Мене много радује каква атмосфера влада и то што се сви спортисти мешају, па се више посећа неки успех или неуспех", закључила је Максимовић Анђушић.

Олимпијске игре у Рио де Жанеиру одржаће се од 5. до 21. августа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар