ЛШ: Храбри Олимпија и Норћепинг, али...! Астана прође у надокнади! Селтик и Динамо се провукоше!

Жалгирис испао после гола у 92. минуту, џелат се презива Аничић! Литванци нису издржали! Узалуд труд: Олимпија и Норчепинг од 0:2 до 3:2 - али су опет испали! Партизани прошли Ференцварош после пенал серије! Фудбалери Селтика пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона пошто су савладали Линколн код куће са 3:0.

Фудбал 20.07.2016 | 22:45
ЛШ: Храбри Олимпија и Норћепинг, али...! Астана прође у надокнади! Селтик и Динамо се провукоше!
После 0:0 у првој утакмици фудбалери Жалгриса су имали у другом мечу против Астане резултат који их је водио у треће коло квалификација за Лигу шампиона. Све до 92. минута било је 1:1, Литванци су били на корак од успеха, али је све покварио дефанзивац из Босне и Херцеговине Марин Аничић својим другим голом на мечу - 2:1!

После прекида уследио је карамбол у шеснаестерцу Жалгириса, а сјајни дефанзивац је показао сналажљивост и пресудио овај узбудљиви двобој. Астана иде у треће коло квалификација! Тамо је чека бољи из дуела Селтик - Линколн (први меч 0:1).

Био је ово меч који је могао да оде на обе стране. Јунак је свакако Аничић који је дао оба гола за Казахстанце. Први у 31. минуту, а други за срчку у надокнади времена. У међувремену је Зелена шума била ближа проласку после гола Еливелта у 57. минуту.

У домаћем тиму од првог минута је играо Немања Максимовић, док је Ђорђе Деспотовић ушао у 72. минуту. С друге стране играли су и Андрија Калуђеровић и Матија Љујић, као и Мамаду Мбођ.

Много више разлога за славље на крају имају "Казахстанци". А, могло је да лако буде и другачије.



Узалуд труд: Олимпија и Норчепинг од 0:2 до 3:2 - али су опет испали! Партизани прошли Ференцварош после пенал серије!

Квалификације за Лигу шампиона настављају да оправдавају своје епитете занимљивих, непредвидивих и узбудљивих. После Астане, своје место у трећем колу изборили су Карабаг, Розенборг, Тренчин и Партизани.

Изузетно распуцан дуел одиграли су словачки Тренчин и словеначка Олимпија. Тренчин је добио први меч 4:3 и повео с 2:0 преко Јанге и Бера за само 20 минута игре. Ипак, Олимпија је направила преокрет који је својим голом иницирао Дејан Келхар, бивши фудбалер Црвене звезде. Змајчекима је недостајао само још један гол како би се пласирао даље, али ће Тренчин на мегдан Легији у наредном колу квалификација.

Норчепинг је такође направио велики преокрет против Розенборга, дошао је из два у један, али му ни то није било довољно да избори пласман даље. Губио је 0:2 у 55. минуту, али је шведски тим преко Андерсона у два наврата и Нимана дошао до победе, али Пирове јер је у првом мечу Розенборг славио у Норвешкој с 3:1.

Карабаг је рутински одрадио посао на гостовању Даделанжу. После 3:1 из првог меча Азери су били у ситуацији да одиграју миран меч и на тај начин изборе пролазак даље, а то им је и успело пошто је реванш завршен резултатом 1:1. Ндиаје је довео Луксембуржане у 71. минуту, пре тога је Турпел промашио пенал, а Рејналдо је у 94. изједначио на 1:1.

Азери ће у трећем колу квалификација играти против Плзења.

Праву драму видели смо и у Мађарској где је Ференцварош играо против албанског Партизанија и испао после извођења једанаестераца. Регуларни део меча завршен је резултатом 1:1. У продужецима није било голова, ало је зато пенал серија показала да Мађари нису имали довољно јаке живце.

Три промашаја (Гера, Шестак, Рамирез) домаћина донела су превагу, док је када је Партизани у питању само Вила промашио, док су Хоча, Траши и Екубан били прецизни. Албанце у следећем колу чека Салцбург.

Фудбалери Селтика пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона пошто су савладали Линколн код куће са 3:0.

У првом мечу тим Брендана Роџерса се обрукао на Грибралтару изгубивши са 1:0, али у реваншу није било дилеме.

Лустиг, Грифитс и Робертс погодили су у првих пола сата и решили питање проласка у наредну рунду где ће Селтик играти против Астане.

Много проблема имао је Динамо који је победио Вардар у првој утакмици у Македонији са 2:1, али је у финишу реванша тек стигао до проласка. Гости су водили два пута головима Велоског и аутоголом Шилденфелда, али је Пјаца два пута доносио изједначење, а Мачадо је у финишу донео победу Динаму и дуеле са имењаком из Тбилисија у трећем колу.

Азербејџански Карабаг је имао много више проблема од очекиваног са Диделанжом из Луксембурга, али је у реваншу одбранио победу од 2:0. Ндиаје је донео предност Луксембуржанима, да би Рејналдо у последњим тренуцима поставио коначан резултат. Наредни ривал Карабага је Викторија.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА, ДРУГО КОЛО, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак:

Алашкерт (Јерменија) - Динамо Тбилиси (Грузија) 1:1, први меч 0:2
Лијепаја (Летонија) - Салцбург (Аустрија) 0:2, први меч 0:1
АПОЕЛ (Кипар) - ТНС (Велс) 3:0, први меч 0:0
Шериф (Молдавија) - Хапоел Бер Шева (Израел) 0:0, први меч 2:3
СЈК (Финска) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 2:2, први меч 0:2
Копенхаген (Данска) - Крусејдерс (Северна Ирска) 6:0, први меч 3:0
Црвена звезда (Србија) - Валета (Малта) 2:1, први меч 2:1
Легија (Пољска) - Зрински (БиХ) 2:0, први меч 1:1
Младост (Црна Гора) - Лудогорец (Бугарска) 0:3, први меч 0:2

Среда:

Астана (Казахстан) - Жалгирис (Литванија) 2:1, први меч 0:0
Дуделанж (Луксембург) - Карабаг (Азербејџан) 1:1, први меч 0:2
Норчепинг (Шведска) - Розенборг (Норвешка) 3:2, први меч 1:3
Ференцварош (Мађарска) - Партизани (Албанија) 1:1 први меч 1:1 (прошли Партизани после пенала)
Тренчин (Словачка) - Олимпија (Словенија) 2:3, први меч 4:3

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар