LŠ: Hrabri Olimpija i Norćeping, ali...! Astana prođe u nadoknadi! Seltik i Dinamo se provukoše!

Žalgiris ispao posle gola u 92. minutu, dželat se preziva Aničić! Litvanci nisu izdržali! Uzalud trud: Olimpija i Norčeping od 0:2 do 3:2 - ali su opet ispali! Partizani prošli Ferencvaroš posle penal serije! Fudbaleri Seltika plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su savladali Linkoln kod kuće sa 3:0.

Fudbal 20.07.2016 | 22:45
LŠ: Hrabri Olimpija i Norćeping, ali...! Astana prođe u nadoknadi! Seltik i Dinamo se provukoše!
Posle 0:0 u prvoj utakmici fudbaleri Žalgrisa su imali u drugom meču protiv Astane rezultat koji ih je vodio u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sve do 92. minuta bilo je 1:1, Litvanci su bili na korak od uspeha, ali je sve pokvario defanzivac iz Bosne i Hercegovine Marin Aničić svojim drugim golom na meču - 2:1!

Posle prekida usledio je karambol u šesnaestercu Žalgirisa, a sjajni defanzivac je pokazao snalažljivost i presudio ovaj uzbudljivi dvoboj. Astana ide u treće kolo kvalifikacija! Tamo je čeka bolji iz duela Seltik - Linkoln (prvi meč 0:1).

Bio je ovo meč koji je mogao da ode na obe strane. Junak je svakako Aničić koji je dao oba gola za Kazahstance. Prvi u 31. minutu, a drugi za srčku u nadoknadi vremena. U međuvremenu je Zelena šuma bila bliža prolasku posle gola Elivelta u 57. minutu.

U domaćem timu od prvog minuta je igrao Nemanja Maksimović, dok je Đorđe Despotović ušao u 72. minutu. S druge strane igrali su i Andrija Kaluđerović i Matija Ljujić, kao i Mamadu Mbođ.

Mnogo više razloga za slavlje na kraju imaju "Kazahstanci". A, moglo je da lako bude i drugačije.



Uzalud trud: Olimpija i Norčeping od 0:2 do 3:2 - ali su opet ispali! Partizani prošli Ferencvaroš posle penal serije!

Kvalifikacije za Ligu šampiona nastavljaju da opravdavaju svoje epitete zanimljivih, nepredvidivih i uzbudljivih. Posle Astane, svoje mesto u trećem kolu izborili su Karabag, Rozenborg, Trenčin i Partizani.

Izuzetno raspucan duel odigrali su slovački Trenčin i slovenačka Olimpija. Trenčin je dobio prvi meč 4:3 i poveo s 2:0 preko Jange i Bera za samo 20 minuta igre. Ipak, Olimpija je napravila preokret koji je svojim golom inicirao Dejan Kelhar, bivši fudbaler Crvene zvezde. Zmajčekima je nedostajao samo još jedan gol kako bi se plasirao dalje, ali će Trenčin na megdan Legiji u narednom kolu kvalifikacija.

Norčeping je takođe napravio veliki preokret protiv Rozenborga, došao je iz dva u jedan, ali mu ni to nije bilo dovoljno da izbori plasman dalje. Gubio je 0:2 u 55. minutu, ali je švedski tim preko Andersona u dva navrata i Nimana došao do pobede, ali Pirove jer je u prvom meču Rozenborg slavio u Norveškoj s 3:1.

Karabag je rutinski odradio posao na gostovanju Dadelanžu. Posle 3:1 iz prvog meča Azeri su bili u situaciji da odigraju miran meč i na taj način izbore prolazak dalje, a to im je i uspelo pošto je revanš završen rezultatom 1:1. Ndiaje je doveo Luksemburžane u 71. minutu, pre toga je Turpel promašio penal, a Rejnaldo je u 94. izjednačio na 1:1.

Azeri će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv Plzenja.

Pravu dramu videli smo i u Mađarskoj gde je Ferencvaroš igrao protiv albanskog Partizanija i ispao posle izvođenja jedanaesteraca. Regularni deo meča završen je rezultatom 1:1. U produžecima nije bilo golova, alo je zato penal serija pokazala da Mađari nisu imali dovoljno jake živce.

Tri promašaja (Gera, Šestak, Ramirez) domaćina donela su prevagu, dok je kada je Partizani u pitanju samo Vila promašio, dok su Hoča, Traši i Ekuban bili precizni. Albance u sledećem kolu čeka Salcburg.

Fudbaleri Seltika plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su savladali Linkoln kod kuće sa 3:0.

U prvom meču tim Brendana Rodžersa se obrukao na Gribraltaru izgubivši sa 1:0, ali u revanšu nije bilo dileme.

Lustig, Grifits i Roberts pogodili su u prvih pola sata i rešili pitanje prolaska u narednu rundu gde će Seltik igrati protiv Astane.

Mnogo problema imao je Dinamo koji je pobedio Vardar u prvoj utakmici u Makedoniji sa 2:1, ali je u finišu revanša tek stigao do prolaska. Gosti su vodili dva puta golovima Veloskog i autogolom Šildenfelda, ali je Pjaca dva puta donosio izjednačenje, a Mačado je u finišu doneo pobedu Dinamu i duele sa imenjakom iz Tbilisija u trećem kolu.

Azerbejdžanski Karabag je imao mnogo više problema od očekivanog sa Didelanžom iz Luksemburga, ali je u revanšu odbranio pobedu od 2:0. Ndiaje je doneo prednost Luksemburžanima, da bi Rejnaldo u poslednjim trenucima postavio konačan rezultat. Naredni rival Karabaga je Viktorija.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, DRUGO KOLO, REVANŠ MEČEVI

Utorak:

Alaškert (Jermenija) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) 1:1, prvi meč 0:2
Lijepaja (Letonija) - Salcburg (Austrija) 0:2, prvi meč 0:1
APOEL (Kipar) - TNS (Vels) 3:0, prvi meč 0:0
Šerif (Moldavija) - Hapoel Ber Ševa (Izrael) 0:0, prvi meč 2:3
SJK (Finska) - BATE Borisov (Belorusija) 2:2, prvi meč 0:2
Kopenhagen (Danska) - Krusejders (Severna Irska) 6:0, prvi meč 3:0
Crvena zvezda (Srbija) - Valeta (Malta) 2:1, prvi meč 2:1
Legija (Poljska) - Zrinski (BiH) 2:0, prvi meč 1:1
Mladost (Crna Gora) - Ludogorec (Bugarska) 0:3, prvi meč 0:2

Sreda:

Astana (Kazahstan) - Žalgiris (Litvanija) 2:1, prvi meč 0:0
Dudelanž (Luksemburg) - Karabag (Azerbejdžan) 1:1, prvi meč 0:2
Norčeping (Švedska) - Rozenborg (Norveška) 3:2, prvi meč 1:3
Ferencvaroš (Mađarska) - Partizani (Albanija) 1:1 prvi meč 1:1 (prošli Partizani posle penala)
Trenčin (Slovačka) - Olimpija (Slovenija) 2:3, prvi meč 4:3

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar