Дошао је у Барсу, али му је идол легенда Реала!

Умтити открио и да му је бивши фудбалер Блаугране Ерик Абидал био велика подршка у каријери.

Фудбал 29.07.2016 | 09:00
Дошао је у Барсу, али му је идол легенда Реала!
Самјуел Умтити (22) је дошао у Барселону као замена за Марка Бартру који је појачао дортмундску Борусију, а у интервјуу за клупску телевизију открио је своје идоле из детињства. Навијачима каталонског клуба сигурно није мило што је један од њих и легендарни Зинедин Зидан, али то је донекле и разумљиво. Земљаци су.

Подсетимо, Блауграна је Умтитија потписала на пет година, а његов трансфер је износио 25.000.000 евра. Откупна клаузула Француза је 60.000.000 евра, колико заинтересовани клубови морају да издвоје како би га ангажовали пре истека уговора 2021. године. Умтити, осим на месту штопера, може да одговори и задацима уз леву аут-линију.

"Када сам био мали, играо сам ближе противничком голу. Касније су ме вратили назад, ха-ха-ха... Идоли из детињства су ми Роналдињо и Зидан", казао је Умтити.

Талентовани Француз наставио је о свом земљаку Ерику Абидалу, који му је, како каже, био велики ослонац у каријери.

"Абидал је пример како се треба понашати на терену и ван њега. Његова породица и он представљају једну од важних основа у мојој каријери", јасан је био Умтити.

Француски репрезентативац камерунског порекла нада се да ће наћи заједнички језик са својим будућим штоперским паром Ђераром Пикеом.

"Верујем да ћемо се нас двојица добро допуњавати и да ћу се слагати са Инијестом, Месијем, Суарезом, Нејмаром... Могао бих да набрајам до сутра, ту
су све играчи врхунске класе", завршио је бивши дефанзивац Лиона.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар