Došao je u Barsu, ali mu je idol legenda Reala!

Umtiti otkrio i da mu je bivši fudbaler Blaugrane Erik Abidal bio velika podrška u karijeri.

Fudbal 29.07.2016 | 09:00
Došao je u Barsu, ali mu je idol legenda Reala!
Samjuel Umtiti (22) je došao u Barselonu kao zamena za Marka Bartru koji je pojačao dortmundsku Borusiju, a u intervjuu za klupsku televiziju otkrio je svoje idole iz detinjstva. Navijačima katalonskog kluba sigurno nije milo što je jedan od njih i legendarni Zinedin Zidan, ali to je donekle i razumljivo. Zemljaci su.

Podsetimo, Blaugrana je Umtitija potpisala na pet godina, a njegov transfer je iznosio 25.000.000 evra. Otkupna klauzula Francuza je 60.000.000 evra, koliko zainteresovani klubovi moraju da izdvoje kako bi ga angažovali pre isteka ugovora 2021. godine. Umtiti, osim na mestu štopera, može da odgovori i zadacima uz levu aut-liniju.

"Kada sam bio mali, igrao sam bliže protivničkom golu. Kasnije su me vratili nazad, ha-ha-ha... Idoli iz detinjstva su mi Ronaldinjo i Zidan", kazao je Umtiti.

Talentovani Francuz nastavio je o svom zemljaku Eriku Abidalu, koji mu je, kako kaže, bio veliki oslonac u karijeri.

"Abidal je primer kako se treba ponašati na terenu i van njega. Njegova porodica i on predstavljaju jednu od važnih osnova u mojoj karijeri", jasan je bio Umtiti.

Francuski reprezentativac kamerunskog porekla nada se da će naći zajednički jezik sa svojim budućim štoperskim parom Đerarom Pikeom.

"Verujem da ćemo se nas dvojica dobro dopunjavati i da ću se slagati sa Inijestom, Mesijem, Suarezom, Nejmarom... Mogao bih da nabrajam do sutra, tu
su sve igrači vrhunske klase", završio je bivši defanzivac Liona.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar