Три године за обљубу немоћне рођаке

Раде Богојевић (54) из Трњана, отац једне од три бебе које је родила његова ментално заостала рођака Сања Богојевић (26), осуђен је пред Окружним судом Добој на три године затвора.

Република Српска 20.07.2016 | 22:15
Три године за обљубу немоћне рођаке
Казна му је изречена на основу споразума о признању кривице који је склопио са добојским Окружним тужилаштвом, а био је оптужен за обљубу над немоћним лицем.

На основу споразума о признању кривице на казну затвора у трајању од шест мјесеци осуђен је Жарко Цвијетић из Скугрића, оптужен као и Раде Богојевић за кривично дјело обљуба над немоћним лицем, док на споразум није пристао Вид Јанковић из Дугог Поља, који је такође имао сексуалне односе са дјевојком.

Након изрицања пресуде Богојевићу, који је према незваничним информацијама три године имао сексуалне односе са младом рођаком, продужен је притвор у којем се налази од 25. јануара, када је ухапшен.

"Ми смо се у почетку надали да можемо побити ДНК налаз, међутим није било грешке. ДНК је показао да је он отац једног женског дјетета од могућих троје. Ово је најгоре што се могло друштву догодити, да се такве ствари дешавају. Ради се о болесној дјевојци, заосталим родитељима, гдје је требало да се социјални радници више побрину. То се дешавало наочиглед села", рекла је јуче Љиљана Миљановић, бранилац Радета Богојевића.

Она је додала да је током суђења један свједок казао да му се "плаче кад види шта су пустили да се дешава, да дјевојка хода крвава кроз село и рађа дјецу једно за другим а да никог није брига, да притекне у помоћ".

Пред Окружним судом наставља се суђење Војкани Богојевић, Сањиној мајци, оптуженој за тешко убиство.

Сви они су ухапшени 25. јануара, када су у јавност доспјели детаљи случаја који је шокирао регион, односно када се сазнало да је Сања у периоду од 2011. до 2015. родила три бебе, од којих је двије убила њена мајка, док је једној беби пресудила двадесетшестогодишњакиња, која је прије годину дана измјештена из породице.

Суђење Војкани Богојевић, Радету Богојевићу, Јанковићу и Цвијетићу почело је 16. јуна, а одлуком поступајућег судије Окружног суда Добој искључена је јавност током цијелог поступка.

Четворо оптужених се 26. маја изјаснило пред овом правосудном институцијом да нису криви за дјела за која их терете, а и изјашњавање о кривици је, по захтјеву тужиоца, одржано без присуства јавности.

ДНК анализом која је рађена у Заводу за судску медицину Републике Српске у Бањалуци утврђено је да је Раде Богојевић отац једне од три бебе, док је иста анализа показала да ни Јанковић ни Цвијетић, који су такође имали сексуалне односе са дјевојком, нису очеви друге бебе, чији су остаци пронађени у близини куће Богојевића.

Јавности је остало непознато ко је отац друге бебе, те гдје је завршило тијело треће бебе коју је Сања родила и којој је она пресудила, а које није пронађено на локацији на којој ју је дјевојка наводно оставила.

Осим Радета Богојевића, у притвору остаје и Војкана Богојевић, док се Јанковић и Цвијетић бране са слободе.

Извор: Незавине новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

црис

20.07.2016 20:53

Не мозете кривити увјек центар за социјални рад,па неце они ходати по селу и цури дрзати гаце дигнуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

20.07.2016 22:45

3 године за такво кривицно дјело,како те судије није срсмота да изрекну такву пресуду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.07.2016 06:51

Судије моралисти закљуцили да особа која по мисљењу неких других моралиста није интелигентна као они, те као таква, нема право на сеx. Дијете које се родило, имаце трауме зато сто му је отац осудјен на три године робије зато сто се оно родило. Без обзира на интелигенцију родитеља то дијете мозе бити натпросјецно интелигентно. Оно це вољети свога оца и своју мајку једнако као сто сва друга дјеца воле своје родитеље, па и судијина. Све у свему, на Балкану, идиота неце никад недостајати.

ОДГОВОРИТЕ