Tri godine za obljubu nemoćne rođake

Rade Bogojević (54) iz Trnjana, otac jedne od tri bebe koje je rodila njegova mentalno zaostala rođaka Sanja Bogojević (26), osuđen je pred Okružnim sudom Doboj na tri godine zatvora.

Republika Srpska 20.07.2016 | 22:15
Tri godine za obljubu nemoćne rođake
Kazna mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je sklopio sa dobojskim Okružnim tužilaštvom, a bio je optužen za obljubu nad nemoćnim licem.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđen je Žarko Cvijetić iz Skugrića, optužen kao i Rade Bogojević za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, dok na sporazum nije pristao Vid Janković iz Dugog Polja, koji je takođe imao seksualne odnose sa djevojkom.

Nakon izricanja presude Bogojeviću, koji je prema nezvaničnim informacijama tri godine imao seksualne odnose sa mladom rođakom, produžen je pritvor u kojem se nalazi od 25. januara, kada je uhapšen.

"Mi smo se u početku nadali da možemo pobiti DNK nalaz, međutim nije bilo greške. DNK je pokazao da je on otac jednog ženskog djeteta od mogućih troje. Ovo je najgore što se moglo društvu dogoditi, da se takve stvari dešavaju. Radi se o bolesnoj djevojci, zaostalim roditeljima, gdje je trebalo da se socijalni radnici više pobrinu. To se dešavalo naočigled sela", rekla je juče Ljiljana Miljanović, branilac Radeta Bogojevića.

Ona je dodala da je tokom suđenja jedan svjedok kazao da mu se "plače kad vidi šta su pustili da se dešava, da djevojka hoda krvava kroz selo i rađa djecu jedno za drugim a da nikog nije briga, da pritekne u pomoć".

Pred Okružnim sudom nastavlja se suđenje Vojkani Bogojević, Sanjinoj majci, optuženoj za teško ubistvo.

Svi oni su uhapšeni 25. januara, kada su u javnost dospjeli detalji slučaja koji je šokirao region, odnosno kada se saznalo da je Sanja u periodu od 2011. do 2015. rodila tri bebe, od kojih je dvije ubila njena majka, dok je jednoj bebi presudila dvadesetšestogodišnjakinja, koja je prije godinu dana izmještena iz porodice.

Suđenje Vojkani Bogojević, Radetu Bogojeviću, Jankoviću i Cvijetiću počelo je 16. juna, a odlukom postupajućeg sudije Okružnog suda Doboj isključena je javnost tokom cijelog postupka.

Četvoro optuženih se 26. maja izjasnilo pred ovom pravosudnom institucijom da nisu krivi za djela za koja ih terete, a i izjašnjavanje o krivici je, po zahtjevu tužioca, održano bez prisustva javnosti.

DNK analizom koja je rađena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci utvrđeno je da je Rade Bogojević otac jedne od tri bebe, dok je ista analiza pokazala da ni Janković ni Cvijetić, koji su takođe imali seksualne odnose sa djevojkom, nisu očevi druge bebe, čiji su ostaci pronađeni u blizini kuće Bogojevića.

Javnosti je ostalo nepoznato ko je otac druge bebe, te gdje je završilo tijelo treće bebe koju je Sanja rodila i kojoj je ona presudila, a koje nije pronađeno na lokaciji na kojoj ju je djevojka navodno ostavila.

Osim Radeta Bogojevića, u pritvoru ostaje i Vojkana Bogojević, dok se Janković i Cvijetić brane sa slobode.

Izvor: Nezavine novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cris

20.07.2016 20:53

Ne mozete kriviti uvjek centar za socijalni rad,pa nece oni hodati po selu i curi drzati gace dignute.

ODGOVORITE
Name

bn

20.07.2016 22:45

3 godine za takvo krivicno djelo,kako te sudije nije srsmota da izreknu takvu presudu?

ODGOVORITE
Name

Hm

21.07.2016 06:51

Sudije moralisti zakljucili da osoba koja po misljenju nekih drugih moralista nije inteligentna kao oni, te kao takva, nema pravo na sex. Dijete koje se rodilo, imace traume zato sto mu je otac osudjen na tri godine robije zato sto se ono rodilo. Bez obzira na inteligenciju roditelja to dijete moze biti natprosjecno inteligentno. Ono ce voljeti svoga oca i svoju majku jednako kao sto sva druga djeca vole svoje roditelje, pa i sudijina. Sve u svemu, na Balkanu, idiota nece nikad nedostajati.

ODGOVORITE