Чистка у Ферарију! Алисон принесен као жртва незадовољној јавности!

Серђо Маркјоне, први човек Скудерије сменио је Џејмса Алисона са места техничког директора Ферарија, поравнао личне рачуне и задовољио јавност огорчрну осредњим резултатима екипе.

Остали спортови 22.07.2016 | 18:45
Чистка у Ферарију! Алисон принесен као жртва незадовољној јавности!
Италијанска Газета дело Спорт потврђује да је у Маранелу направљена велика чистка. Први човек Ферарија, Серђо Маркјоне није почистио Мауриција Аривабенеа како се то у први мах очекивало већ техничког директора Џејмса Алисона.

Немачки медији потврђују ову информацију, али се и питају како ће се новонастала ситуација одразити на Себастијана Фетела и Кимија Рајконена. Како било, већ неко време кроз јавност колају гласине како су челници из Маранела под лупом огорчене јавности, и како неће моћи лако да се опораве док не дође до сече главешина у екипи. Да подсетимо, писали смо о томе прошле седмице, када су се на Аривабенеа  после Велике награде Британије окомили угледни листови попут Газете и Ла Републике. Сада делује да су гладни лавови јавности нахрањени пошто је дошло до смене у на руководећим местима у Ферарију.

Како сада ствари стоје, велика је вероватноћа да је Алисона дотукла Маркјонованетрпељивост, односно субјективно осећање да нешто са техничким директором није уреду. Иначе, од почетка сарадње два стручњака ствари нису штимале па је са Алисонономуглавном сарађивао директор Фераријеве Ф1 екипе Маурицио Аривабене.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар