Čistka u Ferariju! Alison prinesen kao žrtva nezadovoljnoj javnosti!

Serđo Markjone, prvi čovek Skuderije smenio je Džejmsa Alisona sa mesta tehničkog direktora Ferarija, poravnao lične račune i zadovoljio javnost ogorčrnu osrednjim rezultatima ekipe.

Ostali sportovi 22.07.2016 | 18:45
Čistka u Ferariju! Alison prinesen kao žrtva nezadovoljnoj javnosti!
Italijanska Gazeta delo Sport potvrđuje da je u Maranelu napravljena velika čistka. Prvi čovek Ferarija, Serđo Markjone nije počistio Mauricija Arivabenea kako se to u prvi mah očekivalo već tehničkog direktora Džejmsa Alisona.

Nemački mediji potvrđuju ovu informaciju, ali se i pitaju kako će se novonastala situacija odraziti na Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena. Kako bilo, već neko vreme kroz javnost kolaju glasine kako su čelnici iz Maranela pod lupom ogorčene javnosti, i kako neće moći lako da se oporave dok ne dođe do seče glavešina u ekipi. Da podsetimo, pisali smo o tome prošle sedmice, kada su se na Arivabenea  posle Velike nagrade Britanije okomili ugledni listovi poput Gazete i La Republike. Sada deluje da su gladni lavovi javnosti nahranjeni pošto je došlo do smene u na rukovodećim mestima u Ferariju.

Kako sada stvari stoje, velika je verovatnoća da je Alisona dotukla Markjonovanetrpeljivost, odnosno subjektivno osećanje da nešto sa tehničkim direktorom nije uredu. Inače, od početka saradnje dva stručnjaka stvari nisu štimale pa je sa Alisononomuglavnom sarađivao direktor Ferarijeve F1 ekipe Mauricio Arivabene.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar