А сад Немања Матић - посљедња коцкица за освајање ЛШ!

Продаја Пола Погбе значи довођење Матића на његово место што би уз долазак Игуаина био крај прелазног рока за Јуве.

Фудбал 23.07.2016 | 08:45
А сад Немања Матић - посљедња коцкица за освајање ЛШ!
Са продајом Пола Погбе, све карте ће бити отворене и Јувентус ће одблокирати и последње потезе на фудбалској пихаци. Већина новца од продаје Погбе ће према очекивањима бити утрошена на довођење Гонзала Игуаина, али потребна је и замена у средини терена за француског верзисту. Избор је сужен, једно име је главна мета - Немања Матић.

Србин је тиха патња и стара бољка Јувентусових диригената. Директори Марота и Паратићи га обожавају, Јувентусово интересовање траје већ годину дана. Долазак Антонија Контеана клупу Челсија је отворио питање Матићевог статуса.

Није све црно или било. Конте не жели да се реши Матића као што то покушава да се представи. Али Конте има своје жеље и планове. Прво је хтео Раџу Најноглана, није успео и довео јеКантеа. Планира да игра са двојицом задњих везних и Матићево место је уз Кантеа. Али ако дође Марко Пароло онда се и Матићев статус мења. Пароло је Контеов миљеник из репрезентације, не кошта много и Челси би могао без проблема да затвори ту операцију. У том случлају, Матић је на продају.

Србин је био велика жеља Жозеа Муриња, али најављени повратак Погбе на Олд Трафорд значи и да Црвени ђаволи скрећу са пута довођење најбољег српског фудбалера и отварају чист пут Бјанконерима. Јуве ту остаје као једини кандидат. Такав играч им је неопходан кадаПогба оде. Истина, дошао је Пјанић, али то није тај профил. Места у везном реду ће бити за све. Поготово што се најављују и продаје Лемине, Переире и Ернанеса на којим ће Стара дама инкасирати између 40.000.000 и 55.0000.000 евра.

Прва жеља је био Андре Гомеш али то за Јувентус више није релана прича. Пробали су са понудом 40.000.00 евра, Валенсија је глатко одбила и према последњим инфомацијама Португалац ће завршити у Реал Мадриду. Матићу остаје Јувентус, Јувентусу остаје Матић. Прича која по свим назнакама мора да буде завршена хепиендом.

Поред Матића као потенцијална решења фигурирају Муса Сисоко и Лукас Биља, али да поновимо: Матић је главна жеља руководства Бјанконера. Погтово што Њукасл тражи лудачких 42.000.000 евра за Сисока. Јувентус је до сада испипавао пулс Челсија лансирањем прича о 20.000.000 евра за куповину српског репрезентативца, али Газета дело Спорт тврди да Челси неће ни разговарати уколико на столу не буде стајало 30.000.000 евра. Јуве ће морати да завуче руку у џеп дубље него што је мислило. Биља остаје тек као трећа опција која кошта 15.000.000 евра и може да се деоведе последњег дана прелазног рока. До тада има довољно времена да се купи Матић. Наравно, тек када буде комплетиран трансфер Пола Погбе.

Са доласцима Игуаина и Матић Јувентус би комплетирао тим за освајање Лиге шампиона. Били су близу пре две године са Тевезом, Пирлом, Моратом, Видалом... Они више нису ту. Спрема се потпуно нови тим. Стигли су Дани Алвес, Пјанић и Бенатија, чекају се Игуаин иМатић. Можда још један нападач за улогу џокера. Уз легенду Буфона на голу, његове преторијанце Кјелинија, Бонућија и Барзаљија у одбрани, увек поузданог Лихтштајнера,Алекса Сандра који је у успону форме, те Дибалу, Манџукића, Кедиру, Маркизија и остале,Алегри може да крене у напад на ушати пехар.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар