A sad Nemanja Matić - posljednja kockica za osvajanje LŠ!

Prodaja Pola Pogbe znači dovođenje Matića na njegovo mesto što bi uz dolazak Iguaina bio kraj prelaznog roka za Juve.

Fudbal 23.07.2016 | 08:45
A sad Nemanja Matić - posljednja kockica za osvajanje LŠ!
Sa prodajom Pola Pogbe, sve karte će biti otvorene i Juventus će odblokirati i poslednje poteze na fudbalskoj pihaci. Većina novca od prodaje Pogbe će prema očekivanjima biti utrošena na dovođenje Gonzala Iguaina, ali potrebna je i zamena u sredini terena za francuskog verzistu. Izbor je sužen, jedno ime je glavna meta - Nemanja Matić.

Srbin je tiha patnja i stara boljka Juventusovih dirigenata. Direktori Marota i Paratići ga obožavaju, Juventusovo interesovanje traje već godinu dana. Dolazak Antonija Konteana klupu Čelsija je otvorio pitanje Matićevog statusa.

Nije sve crno ili bilo. Konte ne želi da se reši Matića kao što to pokušava da se predstavi. Ali Konte ima svoje želje i planove. Prvo je hteo Radžu Najnoglana, nije uspeo i doveo jeKantea. Planira da igra sa dvojicom zadnjih veznih i Matićevo mesto je uz Kantea. Ali ako dođe Marko Parolo onda se i Matićev status menja. Parolo je Konteov miljenik iz reprezentacije, ne košta mnogo i Čelsi bi mogao bez problema da zatvori tu operaciju. U tom slučlaju, Matić je na prodaju.

Srbin je bio velika želja Žozea Murinja, ali najavljeni povratak Pogbe na Old Traford znači i da Crveni đavoli skreću sa puta dovođenje najboljeg srpskog fudbalera i otvaraju čist put Bjankonerima. Juve tu ostaje kao jedini kandidat. Takav igrač im je neophodan kadaPogba ode. Istina, došao je Pjanić, ali to nije taj profil. Mesta u veznom redu će biti za sve. Pogotovo što se najavljuju i prodaje Lemine, Pereire i Ernanesa na kojim će Stara dama inkasirati između 40.000.000 i 55.0000.000 evra.

Prva želja je bio Andre Gomeš ali to za Juventus više nije relana priča. Probali su sa ponudom 40.000.00 evra, Valensija je glatko odbila i prema poslednjim infomacijama Portugalac će završiti u Real Madridu. Matiću ostaje Juventus, Juventusu ostaje Matić. Priča koja po svim naznakama mora da bude završena hepiendom.

Pored Matića kao potencijalna rešenja figuriraju Musa Sisoko i Lukas Bilja, ali da ponovimo: Matić je glavna želja rukovodstva Bjankonera. Pogtovo što Njukasl traži ludačkih 42.000.000 evra za Sisoka. Juventus je do sada ispipavao puls Čelsija lansiranjem priča o 20.000.000 evra za kupovinu srpskog reprezentativca, ali Gazeta delo Sport tvrdi da Čelsi neće ni razgovarati ukoliko na stolu ne bude stajalo 30.000.000 evra. Juve će morati da zavuče ruku u džep dublje nego što je mislilo. Bilja ostaje tek kao treća opcija koja košta 15.000.000 evra i može da se deovede poslednjeg dana prelaznog roka. Do tada ima dovoljno vremena da se kupi Matić. Naravno, tek kada bude kompletiran transfer Pola Pogbe.

Sa dolascima Iguaina i Matić Juventus bi kompletirao tim za osvajanje Lige šampiona. Bili su blizu pre dve godine sa Tevezom, Pirlom, Moratom, Vidalom... Oni više nisu tu. Sprema se potpuno novi tim. Stigli su Dani Alves, Pjanić i Benatija, čekaju se Iguain iMatić. Možda još jedan napadač za ulogu džokera. Uz legendu Bufona na golu, njegove pretorijance Kjelinija, Bonućija i Barzaljija u odbrani, uvek pouzdanog Lihtštajnera,Aleksa Sandra koji je u usponu forme, te Dibalu, Mandžukića, Kediru, Markizija i ostale,Alegri može da krene u napad na ušati pehar.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar