Златне дјевојке све спремније за Рио!

Репрезентативке Србије бројније за три имена. Отказан дуел против Сенегала.

Кошарка 22.07.2016 | 16:15
Златне дјевојке све спремније за Рио!
Женска кошаркашка репрезентација Србије наставила је у среду у Београду припреме за Олимпијске игре, а тиму су се прикључиле и играчице из WНБА, Соња Петровић и Ана Дабовић, као и Александра Црвендакић, која је са младом репрезентацијом у Португалу освојила четврто место.

Европске првакиње тренираће у Београду до 30. или 31. јула, када одлазе у Рио де Жанејро.

Србија је требало да игра припремни меч против Сенегала, али је тај дуел отказан због проблема са путем афричког тима. Уместо тога, биће одигран двомеч са Турском у петак и суботу.

"Веома се радујем окупљању, очекујем да ћемо наставити у још јачем ритму и да ћемо се ми које се сад прикључујемо брзо уклопити у сјајну атмосферу која влада. Желимо да се у што бољем светлу прикажемо у Рију. Имаћемо јаку конкуренцију и тражићемо прилику из другог плана. Ако успемо да изборимо пласман у четвртфинале, сигурна сам да једну утакмицу можемо да играмо са свим екипама. Зато је најбитније да свакој утакмици у групи приступимо као да је за медаљу", рекла је Соња Петровић на окупљању.

Мечеви са Турском играће се у хали "Ранко Жеравица", а оба сусрета почеће у 18.00.

"Искористила бих прилику да позовем све љубитеље кошарке да дођу и подрже нас у пријатељским утакмицама у хали 'Ранко Жеравица' и тако искористе прилику да виде и испрате женску репрезентацију у комплетном саставу", рекла је Петровићева.

Ана Дабовић је такође казала да се радује репрезентацији.

"Веома сам срећна и узбуђена што се прикључујем репрезентацији. Најлепше успомене у каријери ме вежу за наш национални тим. Свако лето проводим са истим девојкама и много су ми недостајале. Што се тиче такмичења у Рију, мислим да имамо веома тешку групу, али верујем у тим и сигурна сам да нећемо разочарати. Урадићемо све да учинимо наш народ срећним и поносним", рекла је Дабовићева.

Србија прву утакмицу на Олимпијским играма у Рију игра 7. августа против Шпаније, а противнице у групи су још и Канада, САД, Кина и Сенегал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар