Zlatne djevojke sve spremnije za Rio!

Reprezentativke Srbije brojnije za tri imena. Otkazan duel protiv Senegala.

Košarka 22.07.2016 | 16:15
Zlatne djevojke sve spremnije za Rio!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je u sredu u Beogradu pripreme za Olimpijske igre, a timu su se priključile i igračice iz WNBA, Sonja Petrović i Ana Dabović, kao i Aleksandra Crvendakić, koja je sa mladom reprezentacijom u Portugalu osvojila četvrto mesto.

Evropske prvakinje treniraće u Beogradu do 30. ili 31. jula, kada odlaze u Rio de Žanejro.

Srbija je trebalo da igra pripremni meč protiv Senegala, ali je taj duel otkazan zbog problema sa putem afričkog tima. Umesto toga, biće odigran dvomeč sa Turskom u petak i subotu.

"Veoma se radujem okupljanju, očekujem da ćemo nastaviti u još jačem ritmu i da ćemo se mi koje se sad priključujemo brzo uklopiti u sjajnu atmosferu koja vlada. Želimo da se u što boljem svetlu prikažemo u Riju. Imaćemo jaku konkurenciju i tražićemo priliku iz drugog plana. Ako uspemo da izborimo plasman u četvrtfinale, sigurna sam da jednu utakmicu možemo da igramo sa svim ekipama. Zato je najbitnije da svakoj utakmici u grupi pristupimo kao da je za medalju", rekla je Sonja Petrović na okupljanju.

Mečevi sa Turskom igraće se u hali "Ranko Žeravica", a oba susreta počeće u 18.00.

"Iskoristila bih priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu i podrže nas u prijateljskim utakmicama u hali 'Ranko Žeravica' i tako iskoriste priliku da vide i isprate žensku reprezentaciju u kompletnom sastavu", rekla je Petrovićeva.

Ana Dabović je takođe kazala da se raduje reprezentaciji.

"Veoma sam srećna i uzbuđena što se priključujem reprezentaciji. Najlepše uspomene u karijeri me vežu za naš nacionalni tim. Svako leto provodim sa istim devojkama i mnogo su mi nedostajale. Što se tiče takmičenja u Riju, mislim da imamo veoma tešku grupu, ali verujem u tim i sigurna sam da nećemo razočarati. Uradićemo sve da učinimo naš narod srećnim i ponosnim", rekla je Dabovićeva.

Srbija prvu utakmicu na Olimpijskim igrama u Riju igra 7. avgusta protiv Španije, a protivnice u grupi su još i Kanada, SAD, Kina i Senegal.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar